Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Šialený čin muža (30) z Kladna: VIDEO Vliezol do výbehu medvedíc, desivý kontakt na vlastnej koži

Nepochopiteľný čin 30-ročného muža Zobraziť galériu (2)
Nepochopiteľný čin 30-ročného muža (Zdroj: Foto: YT/Mesto Kladno)

KLADNO - Neuveriteľne hlúpy nápad dostal 30-ročný Čech. Podgurážený vošiel pred očami svojej priateľky do výbehu medvedíc. Šťastím bolo, že sa stretol s mladšou zo zvierat. Kontakt so staršou medvedicou mohol skončiť oveľa horšie.

Kladno zvažuje dalšiu ochranu výbehu medvedíc v záhrade pri kladenskom zámku, v utorok do nej vliezol mladý muž. Jedna z medvedíc ho vážne zranila na lýtku. Prípad polícia řeší ako priestupok, predá ho prestupkovej komisii kladenského magistrátu. Zranenému mužovi podľa polície recidivistovi, hrozí pokuta. Dnes to povedala hovorkyňa kladenskej polície Michaela Nováková a primátor Milan Volf.

Situácia je zachytená na video. 

Muž (30) z Kladna prekonal zábrany vrátane elektrickej ohrady večer, bol pod vplyvom alkoholu. Medvedica, ktorá bola vo výbehu, si ho nejskôr nevšímala, ale keď ju začal provokovat, odtiahla ho pred kotec, po chvíľke ho ale pustila a on opäť z výbehu vyliezol. Zřejme pri tom dostal niekoľko zásahov prúdom od ohrady. Jeho počíňaniu prihlidala priateľka, ktorá privolala pomoc.

Po ošetření na mieste záchranári odviezli muža do kladenskej nemocnice, kde musel byť operovaný. "Vyšetrujeme to ako priestupok proti verejnému poriadku," uviedla Nováková. Podľa primátora boli obe medvedice po incidente nervózne. V prípade, že by vo výbehu nebola mladšia Míša, ale staršia Marta, hrozilo, že by priamo na muža zaútočila, pretože mala v minulosti s ľuďmi zlé skúsenosti. Pokiaľ by skutočne zaútočila, neostalo by nič iné, len medvedicu zastreliť, uviedol Volf.


Prečítajte si aj:

Hororové VIDEO z Tatier: Medveď zožral zaživa jeleňa, mučivá dráma pred zrakmi turistov


Do Kladna se medvedice Marta a Míša dostali v roku 2001, predtým ich na parkovisku pri Moravských Budejoviciach zanechal ukrajinský cirkus. Než se ich ujal kladenský magistrát, prežili dlhé dni v tesných klietkach. 

Viac o téme: MedvediceVýbehKladno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu