Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Taliansko je pobúrené: Poľku znásilnili štyria muži, hrozné vyjadrenie kultúrneho sprostredkovateľa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

RÍM - Taliansku verejnosť pobúrilo vyjadrenie 24-ročného pakistanského "kultúrneho sprostredkovateľa", pracujúceho pre miestnu organizáciu pre prijímanie migrantov, k prípadu Poľky, ktorú na pláži v Rimini znásilnili štyria muži, pochádzajúci zrejme zo severoafrického Maghrebu.

Ako informovala agentúra ANSA, "kultúrny sprostredkovateľ" Abid Jee na Facebooku napísal, že znásilnenie "je horší akt, ale iba na začiatku, keď ide ... dovnútra. Potom sa žena upokojí a užíva si to ako normálnu súlož". Svoj komentár neskôr vymazal. Organizácia, pre ktorú pracoval, ho prepustila zo svojich radov.

Polícia stále pátra po štyroch útočníkoch, ktorí v noci na 26. augusta na pláži v Rimini znásilnili 26-ročnú poľskú turistku. Jej manžela predtým zbili do bezvedomia. Obaja skončili v nemocnici, útočníci ich zároveň okradli. Gang je podozrivý aj z toho, že krátko nato znásilnil v letovisku peruánsku transsexuálnu prostitútku. Tá dnes identifikovala útočníkov z videozáznamu. Podľa polície sa gang ešte 12. augusta pokúsil v Rimini znásilniť ženu z mesta Varese. Žene a jej priateľovi sa však podarilo utiecť. Gang ich predtým ohrozoval rozbitou fľašou a okradol ich.

Prípadom sa začala zaoberať aj poľská prokuratúra. Do Rimini odcestovali experti z poľskej prokuratúry i polície. Majú pomáhať talianskym vyšetrovateľom, ale aj zbierať dôkazy pre vlastné vyšetrovanie. Nariadil to poľský minister spravodlivosti a generálny prokurátor v jednej osobe Zbigniew Ziobro. Útok označil za "odporný zločin". Pár bol podľa neho v manželskom zväzku.

Ministrov zástupca Patryk Jaki prišiel s tvrdšími vyjadreniami. Ešte v nedeľu na Facebooku napísal, že títo "bastardi" by si zaslúžili trest smrti a že v tomto konkrétnom prípade by on osobne obnovil mučenie. "Nepokúšajte sa na mňa útočiť s politickou korektnosťou - je mi to jedno a svoj názor nezmením," uviedol Jaki. V pondelok svoje vyjadrenie upravil. Na Twitteri napísal: "Prosím, neprekrúcajte moje slová. Nechcem mučenie. Len som chcel stručne zdôrazniť, že tento zločin si vyžaduje mimoriadne prísny trest."

Viac o téme: ZnásilnenieTalianskoPoľka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu