Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Chytili všetkých migrantov, ktorí znásilnili Poľku v Taliansku: FOTO Najhoršie obavy potvrdené

Guerlin Butungu Zobraziť galériu (5)
Guerlin Butungu (Zdroj: SITA/AP)

RÍM - Talianska polícia chytila v nedeľu aj posledného zo 4-členného gangu utečencov, ktorí v jadranskom letovisku Rimini minulý týždeň hromadne znásilnili poľskú turistku, zbili jej partnera a potom znásilnili aj peruánskeho transsexuála. Podľa tamojších médií ide o 20-ročného Guerlina Butungua, ktorý pochádza z Konga.

Mrazivá spoveď muža, ktorému znásilnili priateľku v talianskom letovisku: Boli ako divá zver

Talianska polícia uviedla, že nakoniec zadržala aj utečenca z Konga. Šéf riminských vyšetrovateľov Maurizio Improta povedal, že muža chytili v nedeľu ráno vo vlaku, ktorý smeroval do susedného mesta.

Chytili všetkých migrantov, ktorí
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP)

Už v sobotu polícia zadržala zvyšnú trojicu podozrivých. Vo všetkých prípadoch išlo o neplnoletých, vrátane dvoch marockých bratov (15 a 17 rokov), ktorí žili v obci Vallefoglia neďaleko Rimini. Improta potvrdil, že obaja bratia sa sami prihlásili na polícii po tom, čo boli zverejnené zábery z bezpečnostnej kamery. Tretím podozrivým je Nigérijčan (16), ktorého zadržali v sobotu večer pri Rimini. Vzhľadom na to, že mladíci nedovŕšili ešte hranicu dospelosti, ich mená neboli zverejnené.

Chytili všetkých migrantov, ktorí
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP)

Televízna stanica Sky TG24 uviedla, že zadržaný muž z Konga prišiel do Talianska ako zachránený migrant v roku 2015. Žiadosť o azyl mu síce zamietli, ale z humanitárnych dôvodov dostal dočasné povolenie na pobyt v Taliansku do roku 2018. Podľa miestnych médií konali mladíci pod vplyvom alkoholu a drog. Marockí bratia boli úradom údajne známi ako drogoví díleri a zlodeji.

Chytili všetkých migrantov, ktorí
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA / AP)

Skupina vraj už 12. augusta na pláži napadla a zmlátila taliansku dvojicu. Mužovi ukradli peňaženku, hodinky a mobil, zatiaľ čo žene sa vyhrážali znásilnením. Talianke sa však podarilo privolať pomoc a páchatelia utiekli.

Chytili všetkých migrantov, ktorí
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA / AP)

Menej šťastia však mala 26-ročná poľská turistka, ktorú 26. augusta znásilnili na pláži pri meste Rimini. Jej rovnako starého partnera predtým zbili do bezvedomia. Obaja skončili v nemocnici, útočníci ich zároveň okradli. Gang je podozrivý aj z toho, že krátko potom znásilnil v tomto letovisku transsexuálnu prostitútku. Tá identifikovala útočníkov z videozáznamu.

Portálu Rimini Today sa podarilo získať spoveď priateľa znásilnenej 26-ročnej Poľky. „Snažila sa zistiť, čo chcú,“ povedal mladík (26), ktorého meno neuviedli. „Hovorili lámanou angličtinou. Keď mi to došlo, bolo už neskoro. Chcel som im niečo urobiť. Udrel som jedného z nich fľaškou. Ale oni boli štyria a mlátili ma až pokým som nestratil vedomie. Boli ako divá zver,“ tvrdí jej priateľ.

Poľsko požiada o vydanie násilníkov z Rimini

Námestník poľského ministra spravodlivosti Patryk Jaki uviedol, že gang by mal čeliť veľmi vážnemu trestu, aby tak odradili ostatných od páchania podobných zločinov. Zatiaľ nie je známe, či Taliansko povolí vydanie podozrivých do Poľska, ktoré začalo aj vlastné vyšetrovanie v tejto kauze.

Viac o téme: ZnásilnenieMigrantiPoľkaRimini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu