Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Trump nepredstavil novú americkú stratégiu v Afganistane: Rozhodnutie oznámi vraj vo vhodnom čase

Donald Trump.
Donald Trump. (Zdroj: SITA)

CAMP DAVID - Americký prezident Donald Trump nepredstavil novú stratégiu Spojených štátov v Afganistane ani po piatkovom rokovaní s členmi tzv. národno-bezpečnostného tímu, medzi ktorých patria i viceprezident Mike Pence, minister zahraničných vecí Rex Tillerson či minister obrany James Mattis.

 Zasadnutie v prezidentskom sídle Camp David podľa vyhlásenia Bieleho domu neprinieslo očakávané rozhodnutie, verejnosť by sa ho však mala dozvedieť už čoskoro. Členovia uvedeného grémia oboznámili Trumpa s prvkami novej stratégie, ktorá bude "chrániť americké záujmy v južnej Ázii", informovala v noci na dnes agentúra DPA.

"Prezident skúma a zvažuje svoje možnosti," uviedla citovaná hovorkyňa Bieleho domu s tým, že rozhodnutie "oznámi americkému ľudu, spojencom, partnerom a svetu vo vhodnom čase". Samotný Trump sa k piatkovému zasadnutiu národno-bezpečnostného tímu zatiaľ verejne nevyjadril. Spojené štáty momentálne nasadzujú v Afganistane približne 8400 vojakov. Podľa DPA by mohlo dôjsť v rámci novej stratégie k ich úplnému odsunu, ale aj ku zvýšeniu ich počtu po takmer 17 rokoch vojny.

Viac o téme: Donald TrumpAfganistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu