Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nepríjemnosti pre Donalda Trumpa: Míňajú sa peniaze na jeho ochranu

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Alex Brandon, File)

WASHINGTON - Tajná služba Spojených štátov (USSS) si už viac nemôže dovoliť platiť stovky agentov potrebných na ochranu prezidenta Donalda Trumpa, jeho početnej rodiny a viacerých súkromných sídiel, do ktorých chodieva. Informoval o tom dnes denník USA Today.

"Riaditeľ Tajnej služby Randolph 'Tex' Alles v rozhovore uviedol, že viac než tisíc agentov už dosiahlo ročný limit na platy a nadčasy nastavené federálnou vládou," napísali noviny. USA Today pripomenul, že šéf Bieleho domu cestoval takmer každý víkend od januárového nástupu do funkcie.

Ochrana tajnej služby prináleží aj jeho deťom a ich rodinným príslušníkom, ktorí ako podnikatelia tiež často cestujú. "Prezident má veľkú rodinu a naša zodpovednosť je predpísaná zákonom. Nemôžem to zmeniť, nemám na výber," povedal pre denník Alles. Riaditeľ upresnil, že v súčasnosti má ochranu tajnej služby 42 osôb, z toho 18 sú členovia Trumpovej rodiny. Počas vlády Baracka Obamu malo ochranu 31 ľudí. Alles už rokuje so zákonodarcami o zvýšení ročných limitov na výplaty a nadčasy zo súčasných 160.000 na 187.000 dolárov. Jeho cieľom je tiež zvýšiť počet agentov zo súčasných 6800 na 7600 do roku 2019 a ďalej na 9500 do roku 2025.

Viac o téme: Ochrana USADonald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu