Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dovolenka na Ibize sa zmenila na ukrutný boj o hotelové záchody! Za všetkým je nevinná kocka ľadu

Hotel Algarb
Hotel Algarb (Zdroj: maps.google.com)

IBIZA - Desiatkam britských dovolenkárov sa vysnívaný oddych zmenil na peklo. Potom, čo vypili znečistenú vodu u nich prepukli žalúdočné problémy. Päť ľudí museli hospitalizovať. Za príčinu epidémie je zatiaľ považovaná kontaminovaná dažďová voda, ktorá prenikla do nádrží s pitnou vodou.

Dovolenka v štvorhviezdičkovom Hoteli Algarb v obľúbenom rezorte Playa d'en Bossa na španielskom ostrove Ibiza sa pre 50 britských dovolenkárov skončila nočnou morou. V médiách sa najprv uvádzalo, že ošetrenie potrebovalo päť ľudí, hovorca hotela však informáciu vyvrátil.

Lekári podľa jeho slov ošetrili len jednu osobu. "Hospitalizovali sme jednu osobu. Pacientka bola tehotná, preto uprednostnila lekárske vyšetrenie." Neskôr ju prepustili s ľahkými črevnými problémami a teraz je v poriadku.

Presný počet turistov, ktorým voda spôsobila problémy, nevedeli uviesť."Ochorenie postihlo približne 50 z tisíc hostí. Pôvodom ochorenia určite nie je jedlo. V súčasnosti prebiehajú vyšetrenia, aby sa určila príčina kontaminácie. Najpravdepodobnejšie však je, že sa špinavá dažďová voda počas búrok dostala do nádrží pitnej vody v hoteli, ktorú následne použili na výrobu ľadu. Incident sa odohral v noci z piatka na sobotu. 

Hotelový zdroj však uviedol, že problém už odstránili. Výsledky testov kontaminovanej vody sú už v poriadku a hospitalizáciu hostí označil ako bezpečnostné opatrenie, aby sa vyhli akémukoľvek riziku. "Vytvorili sme tím lekárov, ktorí bol klientom k dispozícii 16 hodín."

 

Viac o téme: HotelKontamináciaŠpanielskoIbiza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu