Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Žena dokopala moslimku v hidžábe na pražskom kúpalisku: Trinásť detí sa prizeralo

  Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos)

PRAHA - Poriadny incident sa strhol uplynulý týždeň v Prahe. Skupina detí sa pod dozorom vybrala tráviť chvíle oddychu. Okoloidúca žena si všimla, že vedúcu deťom robí moslimka so šatkou. Ženu si začala fotografovať a strhla sa potýčka.

Pražskí policajti zasahovali v parku Divoká Šárka. Do vlasov si skočili dve ženy. Jedna z nich fotila druhú s jej vysloveným nesúhlasom. Fotiaca žena na prosbu moslimky, aby snímky vymazala, na objekt svojho záujmu fyzicky zaútočila.   

Žena dokopala moslimku v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: YT/RobinPM100)

"Usporiadali sme výlet pre trinásť detí. Jedna zo žien, ktorá bola s nami ako vedúca, nosí na hlave šatku. Zrazu k nám prišla cudzia pani, ktorá si nás začala fotiť. Pani so šatkou k nej prišla a proprosila ju, aby fotky zmazala. Na to jej fotiaca začala nadávať, kopať do nej a dokonca škrtiť," opísala očitá svedkyňa s tým, že nikto sa ženy v hidžábe nezastal. "Bolo to fakt hrozné a nikto z okoloidúcich nepomohol, všetci iba prizerali. Zavolala som teda políciu a snažila sa upokojiť všetky plačúce deti," doplnila svedkyňa. 

Polícia dorazila na miesto do 15 minút a obe ženy predviedla. "Ženy boli prevezené na policajnú stanicu, kde sme ich vypočuli. Teraz prípad riešime ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu," uviedol hovorca českých policajtov Tomáš Hulan pre český portál blesk.cz.

Žena so šatkou sa po výsluchu k skupine s deťmi na miesto vrátila, druhá žena nie. Na prípad upozornila na sociálnej sieti organizácia Proti prejavom nenávisti.

Začiatkom mesiaca pobúrila českú verejnosť fotografia, ktorú uverejnil turista. Sú na nej zachytené ženy, ako sa kúpu v bazéne v burkini. 

Žena dokopala moslimku v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: YT/RobinPM100)

 

 

Viac o téme: KúpaliskoMoslimkaPraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu