Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Nemeckému opozičníkovi sa vyhrážajú smrťou: Odosielateľ všetko presne popísal

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Christian Palma)

BERLÍN - Spolupredsedovi nemeckej opozičnej strany Ľavica Berndovi Riexingerovi sa neznámy anonym elektronickou poštou vyhráža fyzickou likvidáciou. Hrozba zrejme súvisí s politickou diskusiou po výtržnostiach, ktoré sprevádzali summit predstaviteľov krajín G20 v Hamburgu.

Informáciu priniesla dnes nemecká regionálna rozhlasová a televízna stanica SWR. Odosielateľ vo výhražnom emaile obviňuje Riexingera a jeho stranu, že sa nikdy jednoznačne vážne nedištancovali od nezmyselného násilia ľavicových extrémistov voči štátu a justícii. "To je váš rozsudok smrti," formuloval zatiaľ neznámy pisateľ.

Vyplýva to z informácií, ktoré SWR zverejnila s predstihom s odvolaním sa na sobotňajšie vydania novín "Stuttgarter Nachrichten" a "Stuttgarter Zeitung". Email odoslali podľa rovnakých zdrojov v utorok večer s textom Trest smrti - máme čas v rubrike Vec. Odosielateľ dokonca v ňom popísal presne kaliber zbrane, ktorú použije na politikovu likvidáciu.

Opozičný nemecký politik pre médiá ubezpečil, že z hrozieb nemá strach, aj keď naznačujú, ako veľmi je otrávené spoločenské ovzdušie. Podľa jeho slov je napriek blížiacej sa predvolebnej kampani najvyšší čas na verbálne odzbrojenie a prechod k vecnému posúdeniu problémov.

Riexinger súčasne zdôraznil, že vypátranie a povolanie páchateľov trestných činov z Hamburgu na zodpovednosť je úplne správne, aj keď poznamenal, že ich porovnávanie s činmi islamistických teroristov alebo urážanie akejkoľvek ľavicovej politiky iba povzbudzuje zrejme ultrapravicové kruhy na nechutné vyhrážky pre ľavicovú alebo pacifistickú orientáciu iných.

Viac o téme: OpozíciaNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu