Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

FOTO Turistu (†22) ubili v Grécku na smrť: Osudná hádka v bare so skupinou Srbov

Bakari Henderson Zobraziť galériu (4)
Bakari Henderson (Zdroj: FB/Bakari Henderson)

ZAKYNTHOS - Grécka polícia zatkla osem mužov, z toho sedem srbského pôvodu, kvôli ubitiu mladého amerického turistu na smrť počas hádky v bare na ostrove Zakynthos na západe krajiny.

Hanebná pomsta turistov: FOTO Srbom sa nepáčila jedna vec, zničili vilu v Grécku

Podľa úradov boli najprv zadržaní grécky barman (34) a britský vyhadzovač srbského pôvodu (32) a potom šesť srbských turistov, všetci vo veku medzi 20 a 30 rokmi. Obeťou je 22-ročný černoch Bakari Henderson, ktorý podľahol ťažkým zraneniam hlavy pri prevoze do nemocnice.

FOTO Turistu (†22) ubili
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Bakari Henderson)

Incident sa začal v piatok ráno o 3:15 v bare v meste Laganas, keď sa Henderson dostal do potýčky s vyhadzovačom. Podľa správ v gréckych médiách má polícia k dispozícii zábery z bezpečnostnej kamery, ktoré ukazujú, ako sa bodyguard priblížil k stolu, kde sedeli Henderson a jeho priatelia a začal na nich kričať.

FOTO Turistu (†22) ubili
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Bakari Henderson)

Henderson ho udrel a strhla sa medzi nimi bitka, ku ktorej sa najprv pridal barman a onedlho sa okolo mladíka zhŕkol dav mužov, ktorý ho vyviedol von z baru, kde ho mal ubiť na smrť. Pri bitke boli použité boxery. Telo obete poslali kvôli určeniu presnej príčiny úmrtia na pitvu.

FOTO Turistu (†22) ubili
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Bakari Henderson)

Bakari Henderson pochádzal z Austinu v štáte Texas a študoval na Arizonskej univerzite v Tucsone. Do Grécka prišiel, aby tu založil svoju vlastnú módnu značku. "Bakari rád trávil čas s rodinou a priateľmi, cestoval a stretával s novými ľuďmi. Bol veľkým mysliteľom a tešilo ho prichádzať s novými podnikateľskými aktivitami," uviedli vo vyhlásení jeho zdrvení príbuzní.

Viac o téme: SmrťZakynthosBakari Henderson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu