Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Hasiči naďalej bojujú s požiarom v Utahu: Vďaka priaznivému počasiu objavili ďalšie ohniská

Lietadlo sa snaží uhasiť požiar. Zobraziť galériu (2)
Lietadlo sa snaží uhasiť požiar. (Zdroj: SITA/Leah Hogsten /The Salt Lake Tribune via AP)

SALT LAKE CITY - Hasičom v Utahu sa vďaka priaznivému počasiu podarilo zaistiť viacero oblastí v štáte, kde od 17. júna vyčíňa požiar. Informáciu potvrdil veliteľ zásahu Tim Roide, ktorý v nedeľu vo vyhlásení uviedol, že požiarnici tiež dokázali zaistiť aj viaceré budovy, ktoré oheň poškodil v lyžiarskom stredisku Brian Head.

Zásahové jednotky v nedeľu postavili protipožiarne bariéry a hasičské lietadlá na oheň spustili spomaľovač horenia. S ohňom v Utahu, pre ktorý museli evakuovať 1 500 ľudí, bojuje zhruba tisíc hasičov. Tí pokrývajú oblasť o rozlohe takmer 174 kilometrov štvorcových a z požiaru, ktorý vznikol po tom, ako sa niekto pokúšal spáliť burinu, skrotili už desať percent. Podľa televízie KUTV sa niektoré z rodín už vrátili do svojich domovov blízko Brian Head, aby mohli zistiť rozsah škôd a zobrať si nevyhnutné veci.

Hasiči naďalej bojujú s
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Leah Hogsten/The Salt Lake Tribune via AP)

Ďalší požiar v nedeľu zasiahol aj mesto Santa Clarita na juhu Kalifornie, kde príslušné orgány museli uzavrieť všetky jazdné pruhy na diaľnici. Oheň sa rozšíril po autonehode a museli preň evakuovať niekoľko domácnosti v okolí. Hasiči zasahujú v oblasti o rozlohe 2,6 kilometrov štvorcových a zabránili šíreniu 70 percent požiaru. Oheň, ktorého šíreniu napomáhajú suché kroviny, vietor a vysoké teploty, údajne zničil jednu budovu.

Viac o téme: PožiarUtah
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu