Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Skutoční hrdinovia! FOTO hasičov na pokraji síl po 12 hodinovom boji, získali si obrovský rešpekt

Po dlhom boji s požiarom oddych rovno pri ceste.
Po dlhom boji s požiarom oddych rovno pri ceste. (Zdroj: FB/Modul pozemného hasenia Slovensko)

BRATISLAVA/LÁB - Profesionálni a dobrovoľní hasiči bojovali minulý týždeň 28 hodín s požiarom lesa medzi obcami Jakubov a Láb na Záhorí. Ničivý oheň si vyžiadal od mužov nasadenie všetkých síl. Fotografia zverejnená na sociálnej sieti dokazuje, že vydali zo seba maximum, aby pomohli dostať živel pod kontrolu. V komentároch pod ňou sa kopia slová chvály nadšených Slovákov.

Veľký požiar na Záhorí: Dramatické zábery boja s ohňom, situácia sa komplikuje

"Čas si na chvíľu oddýchnuť prišiel až pri striedaní za čerstvé sily... nájsť miesto, kde zložiť hlavu nie je vôbec ťažké pri takej únave a vyčerpaní," píše sa na facebookovom profile Modulu pozemného hasenia Slovenska.

Na snímke vidno unavených hasičov, ktorí si oddreli 12-hodinovú nočnú službu, ako ležia pri ceste a snažia sa aspoň trochu si oddýchnuť či pospať.

"Podali neskutočný výkon, veľká vďaka... veľmi nedocenená práca, žiaľ," uviedla v komentároch pod záberom Jana. "Podľa mňa byť hasičom je to najťažšie povolanie či po fyzickej alebo psychickej stránke! Klobúk dole pred nimi!" dodala Michaela. Vyjadrením vďaky nešetrili Slováci ani v ďalších príspevkoch.

Požiar na Záhorí, ktorý vypukol v stredu 28. júna, hasilo približne 160 hasičov z Malaciek, Bratislavy, Pezinka, z DHZ Pole, Lozorna, Veľkých Levár, Malých Levár, Gajarov, Plaveckého Štvrtka, Zohora a mnohí ďalší. Pomáhal aj vrtuľník letky Ministerstva vnútra, ktorý zhodil tisíce litrov vody.

Viac o téme: PožiarHasičiZáhorie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu