Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Hrôzostrašné znásilnenie dievčaťa (16) piatimi mužmi: Únos a vyhodenie za jazdy z vlaku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

DILLÍ - Šestnásťročná Indka oznámila polícii, že bola hromadne znásilnená a neskôr vyhodená z idúceho vlaku. Kvôli vážnym zraneniam je v starostlivosti lekárov. Úrady zadržali jedného podozrivého, informoval spravodajský server BBC.

Strašidelné znásilnenie a vražda krásnej študentky (†21): Sedela v aute, keď sa strhlo peklo

Napadnutá vypovedala, že ju uniesli dvaja muži blízko jej domu v severoindickom štáte Bihár. V sobotu ju vraj brutálne znásilnili a neskôr donútili nastúpiť do vlaku. Tam sa pridali k útočníkom ďalší traja muži, o ktorých dievčina uviedla, že ju takisto znásilnili.

Skupina dievča nakoniec z vlaku za jazdy vyhodila. Ľudia ju potom našli pri trati a so zlomeninami a ďalšími zraneniami ju odviezli do nemocnice, opisuje BBC s odkazom na nepotvrdené správy.

Najmenej dvaja z agresorov napadnutú poznali a bývali v jej susedstve, oznámil policajný dôstojník.

Hrôzostrašné znásilnenie dievčaťa (16)
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Téma násilia na ženách sa v Indii dostala do popredia spoločenského záujmu v roku 2012, kedy v hlavnom meste zomrela študentka, ktorú v idúcom autobuse brutálne znásilnila skupina mužov. Jeden z nich neskôr spáchal vo väzení samovraždu, nad štyrmi súd vyniesol trest smrti. Posledný z nich, ktorý bol v čase útoku maloletý, sa koncom roka 2015 dostal z väzenia.

Prípad z roku 2012 vyvolal v celej krajine protesty týkajúce sa postavenia žien a prinútil vládu k zmene zákonov na ich ochranu. Napriek tomu počet násilných činov výrazne neklesol a súdy často nestíhajú páchateľov efektívne trestať.

Viac o téme: únosZnásilnenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu