Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dôchodkyňa zachránila život malého chlapca: V rozpálenom aute ho nechala matka, išla nakupovať

Takto nechala nezodpovedná matka svoje dieťa v aute
Takto nechala nezodpovedná matka svoje dieťa v aute (Zdroj: profimedia.sk)

WHITEHAVEN - Dôchodkyňa zažila šokujúcu situáciu. Na parkovisku pred obchodným domom si všimla zaparkované auto, v ktorom spalo malé dieťa. Žena neverila vlastným očiam a rozhodla sa zájsť za personálom obchodu, aby privolali matku chlapca. Reakcia, ktorej sa dočkala bola zarážajúca.

Chcela pomôcť a dočkala sa neprimeranej reakcie. Dorothy Martinová je 60 – ročná dôchodkyňa, ktorá úplnou náhodou objavila spiace dieťa v zaparkovanom rozhorúčenom aute. Vybrala sa teda do obchodného domu na parkovisku, ktorého auto stálo, aby upozornila personál. "Bola som v šoku. Malý chlapec spal počas celého incidentu. Čo ak bolo dieťa zamknuté? Nebolo ani pripútané. Slnko svietilo do jeho tváričky. Boh mu žehnaj," zneli slová vystrašenej dôchodkyne. Podľa nej mohol dieťa z auta hocikto zobrať alebo rovno nasadnúť a odísť.

VIDEO napínavého boja o život: Matka nechala dievčatko (2) v aute, policajti jej to dali vyžrať

Po tom, ako bola chlapcova matka privolaná nastala pre bývalú kuchárku Dorothy ďalšia nepríjemná situácia. Dôchodkyňa jej vysvetlila, že ju dala zavolať z dôvodu, že si všimla opustené dieťa spiace v aute. Matka na toto obvinenie okamžite zareagovala a povedala, že z auta odišla len na 9 minút. Svedkovia však tvrdili niečo iné a vraj išlo o 25 minút. Dorothy matke povedala, že by nemala dieťa nechávať samé. "Zrazu na mňa začala kričať a bola veľmi nahnevaná. Bolo to trápne, nazvala ma tlstou a pritom mám iba široké ramená."

Klamstvá matky

Matka malého chlapca najprv tvrdila, že dieťa bolo v aute iba pár minút. "Bolo to naozaj inak. Okná boli otvorené, dieťa bolo pripútané a bola som preč menej ako päť minút," tvrdila chlapčekova matka. Neskôr zmenila časový údaj na 9 minút.

Zamestnanci obchodného domu okamžite po upozornení začali situáciu riešiť. "Náš kolega okamžite konal. Po tom, čo bola osoba v našom obchode nájdená a identifikovaná, informoval ju a snažil sa situáciu vyriešiť," vyjadril sa hovorca obchodu. O prípade bola informovaná aj polícia.

Viac o téme: NebezpečenstvoHorúčavaDieťa v aute
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu