Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Súd rozhodol: Kapitána ukrajinskej lode odsúdili za zrážku pod vplyvom alkoholu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

BUDAPEŠŤ - Kapitána ukrajinskej nákladnej lode, ktorá sa 5. mája zrazila na Dunaji pri severomaďarskom meste Ostrihom s takisto ukrajinskou osobnou loďou, odsúdil ostrihomský okresný súd za riadenie pod vplyvom alkoholu na podmienečný trest odňatia slobody a zákaz riadenia lodí. Informoval o tom dnes regionálny spravodajský server kemma.hu.

Muža postavila pred súd okresná vyšetrovacia prokuratúra v Tatabányi. Súd kapitána uznal vinným z trestného činu riadenia dopravného prostriedku pod vplyvom alkoholu s následkom ťažkého ublíženia na zdraví. Rozsudok, ktorý server bližšie nešpecifikoval, je podľa informácie hlavnej prokuratúry právoplatný.

K nehode lodí zaregistrovaných na Ukrajine došlo nadránom pri 1730. riečnom kilometri. Pri zrážke tlačného remorkéra s osobnou loďou so 161 pasažiermi a 69 členmi posádky, sa dvaja turisti zranili. Jeden ľahšie, liečba druhého si vyžiadala viac ako osem dní. Na plavidlách vznikla materiálna škoda, k znečisteniu životného prostredia však nedošlo. Riečne oddelenie Budapeštianskeho veliteľstva polície (BRFK) zadržalo 58-ročného ukrajinského kapitána nákladnej lode a iniciovalo jeho vzatie do vyšetrovacej väzby.

Viac o téme: ZrážkaLodeDunaj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu