Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Bezpečnostné sily zasadili teroristom tvrdú ranu: Zabili kľúčového veliteľa džihádistickej skupiny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

MANILA - Filipínske bezpečnostné sily zabili v utorok kľúčového veliteľa teroristickej skupiny Džamáa abú Sajjáf, ktorý bol podozrivý z toho, že riadil februárovú brutálnu vraždu 70-ročného nemeckého turistu Jürgena Gustava Kantnera, ako aj vraždy dvoch kanadských rukojemníkov odrezaním hlavy. Podľa agentúry DPA o tom dnes informovali filipínski predstavitelia.

 Muammar Askali, ktorý používal aj krycie meno Abu Rami, bol medzi šiestimi militantmi skupiny Džamáa abú Sajjáf, zabitými v prestrelke na stredofilipínskom ostrove Bohol, známom letoviskami. Uviedol to náčelník generálneho štábu filipínskej armády Eduardo Ano.Generál dodal, že vojaci získali a identifikovali pozostatky Askaliho priamo na mieste boja v odľahlej pobrežnej dedine na ostrove Bohol. 

"Abu Rami bol veľmi známym lídrom skupiny Abú Sajjáf a dokonca vystupoval aj ako jej hovorca... Do budúcna sa o ňom uvažovalo ako o jednom z možných najvyšších vodcov celej organizácie," dodal generál Ano.

Zabitých bolo aj päť ďalších militantov skupiny Džamáa abú Sajjáf, avšak zahynuli aj štyria vojaci a policajti. Militanti očividne pricestovali do tejto časti Filipín s cieľom podniknúť ďalší únos. Generál Ano uviedol, že vojaci si zabitého Askaliho odfotografovali a že tohto mladého veliteľa identifikovali zajatí militanti.

Viac o téme: FilipínyDžamáa abú SajjáfMuammar Askali
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu