Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Francúzsko rieši mysteriózny prípad: Štvorčlenná rodina zmizla zo dňa na deň úplne bez stopy

Záhadné zmiznutie celej rodiny Zobraziť galériu (3)
Záhadné zmiznutie celej rodiny (Zdroj: Foto: YT/Euronews, CNEWS)

NANTES - Celé Francúzsko žije prípadom záhadného zmiznutia rodiny. Zarážajúce je, že niekto musel zasiahnuť počas bežného dňa rodiny, v práčke bolo mokré prádlo, nič nenasvedčovalo tomu, že by plánovali niekam odísť. Kriminalisti už začali prípad vyšetrovať ako vraždu.

Francúzska polícia vyšetruje záhadné zmiznutie štvorčlennej rodinu v západnom Francúzsku spred dvoch týždňov. Rodinu Troadecovcov - Pascala (50), Brigitte (50), ich syna Sebastiena (21) a dcéru Charlotte (18) naposledy videli 16. februára. Úrady o záhadnom zmiznutí informovala sestra Brigitte.

V dome zastal čas

Od kedy sa rodina stratila, nedošlo k žiadnej činnosti na bankových účtoch alebo mobilných telefónoch. "Je to akoby sa život v dome zastavil v čase," uviedol prokurátor Pierre Sennes pre bbc.com s tým, že v práčke bolo nevyvesené prádlo a v chladničke jedlo. Pred domom boli zaparkované dve autá, ktoré rodine patrili. Vyšetrovatelia však stále nenašli Sebastienovo auto. 

Podozrivý je syn

Tento týždeň ale kriminalisti našli približne 300 km od bydliska pri meste Brest nohavice, ktoré patrili Charlotte. Polícia sa prípadom intenzívne zaoberá. Začala vyšetrovanie vraždy, únosu aj nezákonného zadržovania. Podozrenie padá na syna. Vyšetrovatelia našli v dvojpodlažnom dome stopy krvi. Rozhor potvrdi, že DNA zodpovedá DNA rodičov a Sebastiena, ale nie dcéry. Krv našli aj na mobile nezvestného syna a na hodinkách matky. Podľa všetkého sa niekto pokúšal krv zmyť. Z domu spoločne s rodinou zmizli zubné kefky, obliečky z postelí a elektronika. 

Francúzsko rieši mysteriózny prípad:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: YT/Euronews, CNEWS)

 

Podľa francúzskych médií, otec trpel v minulosti psychickými problémami a vyšetrovatelia predpokladajú, že nimi trpel aj syn. Pascal bol odsúdený na verejnoprospešné práce, pretože sa v minulosti vyhrážal smrťou. "Čo neznášam najviac? Svoj odraz. Z čoho mi je smutno? Z vlastného života. Keby ste vedeli, čo sa deje v mojej hlave, mysleli by ste si, že som blázon," pripomenul francúzsky denník Le Monde jeho slová, ktoré napísal dávnejšie na sociálnu sieť.  

Francúzsko rieši mysteriózny prípad:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: YT/Euronews, CNEWS)

Miestne médiá porovnávajú prípad s vraždnou 5-člennej rodiny. Matku a deti našli pochovaných na verande, z vrážd je podozrivý otec, ktorého ale do dnes nevypátrali. Incident sa stal len pár kilomettrov od domu Troadecovcov.

 

Viac o téme: RodinaZmiznutieFrancúzko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu