Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

VIDEO Trumpovej vnučky spievajúcej po čínsky je hitom na sociálnych sieťach

Ivanka Trump a jej deti
Ivanka Trump a jej deti (Zdroj: SITA/AP)

PEKING - Video vnučky Donalda Trumpa spievajúcej v čínštine je hitom na čínskych sociálnych sieťach práve v období, keď ľudia komentujú aj skutočnosť, že prezident USA neposlal Číňanom oficiálny pozdrav k lunárnemu novému roku. Dosiaľ to však Trumpovi predchodcovia v Bielom dome robievali.

Trumpova dcéra Ivanka a jej dcérka, Arabella Kushnerová, sa v stredu 1. februára zúčastnili na oslavách čínskeho nového roka na čínskom veľvyslanectve vo Washingtone. Ivanka neskôr zverejnila video zachytávajúce päťročnú Arabellu, ako spieva a hrá sa s tradičnou čínskou bábkou - na veľké potešenie užívateľov čínskych sociálnych médií.

"Ivanka nie je ako jej otec. Aspoň ona a jej dcéra majú priateľské úmysly," napísal jeden užívateľ na čínskej platforme Sina. Arabella sa učí čínštinu a aj jej vlaňajšie video, kde recituje starovekú čínsku báseň, sa rýchlo šírilo medzi čínskymi užívateľmi sociálnych médií. Avšak títo užívatelia a čínske štátne médiá si všimli tiež to, že Trump neposlal oficiálny pozdrav čínskemu ľudu k novému roku, ako to zvykli robiť jeho predchodcovia Barack Obama a George W. Bush.

Čínsky štátny denník Global Times vo štvrtok napísal, že "Trump neposlal pozdrav k lunárnemu novému roku, čo vyvoláva obavy o čínsko-americké vzťahy". "Niektorí čínski užívatelia internetu mali pocit, že Trump je neúctivý, keď neposlal pozdrav," dodal denník. Trump má s Čínou napäté vzťahy od svojho januárového nástupu k moci. Prezident USA obvinil Čínu z pokusu manipulovať svojou menou a pohrozil, že zvýši clo na čínsky dovozový tovar.

 

Viac o téme: VnučkaDonald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu