Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

FOTO Strašná spoveď z klubu hrôzy: Ľudia omdlievali, pri úteku sme šliapali po telách!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP)

ISTANBUL - V istanbulskom klube Reina mnoho ľudí pri nočnom atentáte omdlievalo. Tí, ktorí sa snažili utiecť, šliapali po telách na zemi. Agentúre AFP to povedal profesionálny futbalista Sefa Boydaş, ktorý bol medzi hosťami.

Klub sa nachádza v európskej časti Istanbulu a patrí k luxusným podnikom, ktorý navštevujú celebrity. Z 39 obetí streleckého útoku, ktorý sa odohral v noci na dnes, zatiaľ identifikovali 21 ľudí, medzi nimi bolo podľa úradov 15 cudzincov.

Boydaş povedal, že prišiel do klubu s dvoma priateľkami a po desiatich minútach sa ozvali prvé výstrely. „Práve keď sme sa usadzovali, začal sa od dverí šíriť prach a dym a zazneli výstrely. Mnoho dievčat pritom začalo strácať vedomie," opísal Boydaş.

Útok na klub Reina
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR)

„Hovoria (úrady), že je 35 až 40 mŕtvych, ale bude ich asi viac, pretože keď som odchádzal, ľudia šľapali po telách," tvrdí hráč istanbulského klubu Beylerbeyi. Snažil sa vraj utiecť s priateľkou, ale keď videla, že jej staršia sestra omdlela, odpadla tiež. Miestnosť zahltili výkriky ľudí, takže ak niečo volal strelec, zaniklo to v kriku.

Príbuzní ľudí, ktorí boli v klube, postávali v chlade pri policajnom kordóne. „Bola tam moja sestra. Volala mi, že je vnútri a že počuje výstrely. Od tej doby som s ňou nehovorila," povedala jedna žena. Ďalšia oznámila, že na diskotéke bol jej starší brat a že je nažive. „Vďakabohu je v poriadku, čakám na neho," povedala.

Viac o téme: TerorizmusIstanbulTeror v Istanbule
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu