Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ruský škandál otravy penou do kúpela naberá obludné rozmery: Mŕtvych je už 60 ľudí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: repro foto YouTube)

BRATISLAVA - Obrovská tragédia. Až 60 ľudí zomrelo po tom, čo sa napilo liehovinou v pene do kúpeľa. V ruskej oblasti Irkutsko sa takto otrávilo metanolom už šesť desiatok ľudí. Kvôli rozmeru tragédie vyhlásil tamojší gubernátor stav núdze.

Aj keď je na fľaškách od peny výslovne zakázané konzumovať obsah, niektorí si nedali povedať. Až 60 ľudí z Irkutska zomrelo na otravu metanolom po konzumácií mlieka do kúpeľa s obsahom alkoholu. Vyše stovka sa otrávila. Z tohto dôvodu gubernátor Sergej Jeroščenko zakázal s okamžitou platnosťou predaj všetkých alkoholových nápojov, ktoré nie sú určené na pitie. Zákaz platí až do oficiálneho zistenia, čo stojí za smrťou týchto ľudí.

Policajti už zadržali jedenásť ľudí v súvislosti s metanolom a zavreli dve nelegálne výrobne. Portál novinky.cz pripomína, že za stúpajúci predaj nelegálnych liehovín vidia ruskí odborníci najmä zvyšujúce sa dane na liehoviny.

"Prehnali sme to. Znížil sa počet obchodov s alkoholom, je menej miest, kde je možné zaobstarať si liehoviny legálne. Predajná doba sa obmedzuje. Ľudia si potom hľadajú iné cesty," povedal podľa ČTK odborník Alexej Něbolsin.

Vyšetrovací výbor dodal, že nádobky s týmto mliekom boli označené varovaním, že obsah nie je určený na konzumáciu. Irkutsk v južnej Sibíri je centrom Irkutskej oblasti a šiestym najväčším mestom v Rusku. Nachádza sa 4 200 kilometrov východne od Moskvy.

V tejto oblasti žije približne 1,1 milióna obyvateľov. Otravy ľudí rôznymi tekutinami nahrádzajúcimi alkohol sú v Rusku pomerne bežné. Prípad z mesta Irkutsk sa však považuje za najtragickejší v ostatných rokoch.

Viac o téme: MetanolRuskoIrkutsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu