Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Kamaráti z Plzne si chceli urobiť selfie: Vyliezli na vagón, kde čakal najotrasnejší okamih života

(Zdroj: Foto: YT/Michal Kindl-KrimiPlzeň)

PLZEŇ - Dvaja kamaráti (15,17) sa rozhodli, že si urobia spoločnú selfie na netradičnom mieste. Pre jedného z nich sa, žiaľ, zábava skončila veľmi zle. Utrpel vážne popáleniny a zlomeniny. Kamarát ho ratoval s vypätím všetkých síl, no z toho, čo videl, sa psychicky zrútil.

Kamaráti vyliezli na vagóny odstaveného vlaku, na jednom z nich sa chceli odfotiť. Keď sa ale starší z kamarátov postavil, zasiahol ho elektrický prúd. Mladíka zmietol z vagónu a následne mu vzbĺklo oblečenie. 

Ako informuje krimi-plzen.cz, nezranený chlapec sa zachoval veľmi statočne. Kamaráta začal pohotovo hasiť holými rukami a vlastným odevom. Následne sa rozbehol privolať pomoc. Na miesto už ale v tom okamihu mierila hliadka mestskej polície, pretože spozorovala záblesk. Cestou zastavili strážnici vystresového mladíka, ktorý bežal na pomoc kamarátovi. Okamžite bežali k druhému z mladíkov. Poskytli mu prvú pomoc, kým nedorazili záchranári, a dohášali oblečenie, ktoré sa opäť vznietilo. 


Prečítajte si aj:

VIDEO Ďalšia rušná noc v Dúbravke: Veľká evakuácia pre požiar bytu, muž (21) skončil v nemocnici


Staršieho z kamarátov po prvotnom ošetrení previezli záchranári v umelom spánku napojeného na umelú pľúcnu ventiláciu v kritickom stave do plzeňskej nemocnice. Utrpel popáleniny na 70-tich percentách tela. Vážne zranenia utrpel aj následkom pádu z vlaku. Lekári následne rozhodli o jeho leteckom trasporte do Kliniky popáleninovej medicíny na Kráľovských Vinohradoch.

Mladší z kamarátov utrpel obrovský šok a na mieste sa psychicky zrútil. Nakoniec skončil aj on v opatere lekárov. 

Mohlo by vás zaujať: 
Selfie hore bez za volantom: Vodička to napálila rovno do policajtov

Pozrite si video zo záchrannej akcie

Viac o téme: TragédiaElektrický prúdZásahKamarátiPlzeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu