Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rozsiahla demonštrácia proti Erdoganovi: Hlásia zrážky s políciou, tisíce ľudí dáva najavo svoj názor

25.000 ľudí demonštrovalo proti Erdoganovi, hlásia zrážky s políciou Zobraziť galériu (3)
25.000 ľudí demonštrovalo proti Erdoganovi, hlásia zrážky s políciou (Zdroj: SITA /AP)

KOLÍN NAD RÝNOM - Na demonštrácii proti tureckému prezidentovi Recepovi Tayyipovi Erdoganovi sa dnes v nemeckom Kolíne nad Rýnom zhromaždilo podľa aktualizovaných informácií z dejiska okolo 25.000 ľudí. Mimo dejiska protestnej akcie došlo k zrážkam s políciou. Muž, ktorý bol súčasťou asi 120-člennej skupiny Kurdov, odpálil petardu a keď ho ochrancovia verejného poriadku následne oslovili, zaútočil na nich s inými. Na príslušníkov polície hádzali fľaše a kamene, jedna policajtka utrpela zranenie ruky.

Keď sa ďalšia skupina Kurdov pokúsila prísť krajanom na pomoc, policajti boli nútení použiť obušky a štipľavé spreje. V pohotovosti sú aj príslušníci jazdnej polície, pripravené na nasadenie v prípade potreby i vodné delá.

25.000 ľudí demonštrovalo proti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA /AP)

Účastníci protestu, ktorých väčšinu tvorili popri Kurdoch Aleviti, poukazovali pri tejto príležitosti, že Európska únia - napriek pomaly vznikajúcej diktatúre v Turecku - nevyvodzuje z tohto vývoja žiadne politické závery, píše tlačová agentúra DPA.

25.000 ľudí demonštrovalo proti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA /AP)

Na demonštrácii nechýbali vlajky s podobizňou uväzneného lídra mimo zákon postavenej Strany kurdských pracujúcich (PKK) Abdullaha Öcalana. Už pred týždňom demonštrovalo v Kolíne nad Rýnom proti zadržaniu popredných kurdských politikov v Turecku asi 6500 ich krajanov.

Viac o téme: DemonštráciaRecep Tayyip ErdoganPKK
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu