Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Svet čelí novej hrozbe: VIDEO Klauni terorizujú ľudí na uliciach, najdesivejšie prípady!

Policajný zákrok proti klaunom v meste Menasha Zobraziť galériu (5)
Policajný zákrok proti klaunom v meste Menasha (Zdroj: Menasha Police Department)

WASHINGTON/LONDÝN - Panika vo svete v podobe nového fenoménu! Klauni v tomto prípade nerozveseľujú a nevytvárajú úsmev na tvárach, ako je každý zvyknutý. Ide o ľudí, ktorí sa prezliekajú za hororových klaunov a s plastovými nožíkmi a mačetami vzbudzujú v ľuďoch strach a neistotu. Po tom, ako sa tieto strašidelné postavičky rozšírili, americké média sa začali téme viac venovať.

Horor v podobe klaunov v uliciach sa začal v auguste. Zo začiatku išlo o úsmevné situácie, avšak na konci augusta sa odohral prvý prípad v Južnej Karolíne, kvôli ktorému sa začali média o vyhrotenú situáciu zaujímať. V meste Greenville sa objavili strašidelne nalíčení klauni, ktorí lákali deti do lesa. Okrem toho po nociach búchali reťazami do dverí domov a otravovali okoloidúcich.

Od tej chvíle incidentov začalo pribúdať. Klaun, ktorý kuchynským nožom vyhnal tínedžera z newyorského metra. Ďalší bol napadnutý muž, ktorý venčil svojho psa v meste Tulsa v Oklahome. Ako informovala americká televízia CNN: "Muž bol zhodený na zem a boli mu spôsobené menšie zranenia." Odohralo sa mnoho ďalších prípadov, či už ide o krádeže v maskách klaunov, alebo šírenie hrozieb po sociálnych sieťach o tom, že klauni zaútočia na verejných miestach alebo v školách.

Svet čelí novej hrozbe:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Jeden z útokov iba 17- ročného klauna, ktorý vyskočil pred tehotnou ženou s cieľom ju vyľakať, jej spôsobil predčasný pôrod. Žena, ktorá bola v ôsmom mesiaci tehotenstva, tak porodila o mesiac skôr. Príspevok zverejnený na sociálnej sieti facebook informoval všetkých o tejto situácii. Reakcie ľudí boli nahnevané a poburujúce. Mnohí ľudia si myslia, že by mladík mal za svoj čin pykať a byť zatknutý. 

Svet čelí novej hrozbe:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Opatrenia

Aj keď sa väčšina hrozieb neuskutočnila alebo išlo iba o neprimerané vtipkovanie, nikto nechce zanedbať preventívne opatrenia. V New Haven zakázali na školách prezliekanie sa do kostýmov klaunov. Newyorskí policajti hrozby klaunov považujú za nebezpečenstvo. "Chceme sa vyhnúť tomu, aby sme museli kvôli klaunom posilňovať hliadky," vyjadril sa zástupca šéfa newyorských policajtov John Miller. "Neverte všetkým správam a nebojte sa ich," vyzval obyvateľov Miller.  

Svet čelí novej hrozbe:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

K New Yorku sa pridali aj ďalšie mesta. Polícia v New Jersey požiadala rodičov, aby svoje deti neobliekala počas Halloweenu do kostýmov klauna. Niektoré miestne policajné oddelenia žiadajú, aby zakročila FBI. Hrozba je evidentne zrejmá, keď sa situáciou začal zaoberať aj Biely dom. "Celú situáciu musia brať miestní policajti vážne, ale postupovať by mali s uvážením," uviedol hovorca amerického prezidenta Josh Earnest.

Proti klaunom sa spoločnosť začína búriť. Hnev, ktorí vyvolávajú ich v niektorých prípadoch môže stáť život. V USA je totiž stále veľmi jednoduché a legálne vlastniť strelné zbrane.

Po Amerike prišiel ošiaľ do Veľkej Británie

Epidémia zvaná klauni sa prehnala už aj Veľkou Britániou. Po sérii strašidelných incidentov v USA, sa maskovaní ľudia začali objavovať a desiť školákov aj dospelých v Británii. "Trend bol inšpirovaný žartmi súvisiacimi v Amerike," potvrdila britská polícia.

Viacero miest v Británii zažilo v priebehu týždňa útoky, incidenty, strach a hnev, ktorý vyvolali ľudia v maskách klaunov. Prenasledovanie malých detí, žien, a starších ľudí, podozrivé správanie, prítomné bodné a iné zbrane, zakrádanie sa popri školách, školských autobusoch, obťažovanie mladých dievčat. Klauni sa pohybujú všade, po cestách, centrách, počas dňa a hlavne po nociach. Používajú bicykle, autá, skútre.

Hovorca polície mesta Essex sa k celej situácii vyjadril: "Sme si vedomí, že podľa informácií zo sociálnych médií klauni plánujú návštevy škôl. Chceme ich vyzvať, aby brali ohľad k druhým, najmä k malým deťom a starším osobám." Polícia ďalej vyzýva, aby ktokoľvek, kto má nejaké informácie o akejkoľvek podozrivej činnosti, kontaktoval políciu.  

Prvá skupina zameraná na zastavenie tejto chorej skupiny

Proti klaunom sa už postavili prví ľudia. Založená skupina na juhozápade Anglicka, je zameraná na ich zastavenie. "Sme skupina normálnych ľudí, ktorí majú misiu zastaviť týchto idiotov preoblečených za klaunov," vyjadrili sa prívrženci proti klaunovskej skupiny. "Rozdelili sme našich dobrovoľníkov do skupín a tí strážia rôzne oblasti. Prosím, neváhajte sa a pridajte sa k nám," vyzvali verejnosť. 

 

Viac o téme: TerorKlaunUSAUK
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu