Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tragédia v Rakúsku: Po kolízii s lanovkou sa zrútilo lietadlo, pilot zahynul

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikimedia)

ST. ANTON - Pilot neprežil dnes haváriu jednomotorového lietadla typu Aquila, ktoré z neznámych príčin kolidovalo s nosným lanom jednej z dvoch tratí visutej lanovky Vallugabahn v rakúskej spolkovej krajine Tirolsko.

Informáciu priniesli tlačová agentúra APA a rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF s odvolaním sa na policajné zdroje. Podľa nich k zraneniam pasažierov nedošlo. Všetky gondoly lanovky sa v čase nehody nachádzali v staniciach dráhy. Navyše bolo zariadenie síce v prevádzke, ale práve v danom čase neprepravovalo žiadnych cestujúcich.

Na palube stroja, o ktorého letovej trase nie sú známe podrobnosti, bol iba pilot. O štátnej príslušnosti obete je zatiaľ známe iba toľko, že to nebol rakúsky občan. Miera poškodenia nosného lana a lanovky je predmetom vyšetrovania. Prevádzku zariadenia až do odvolania preto pozastavili.

Na mieste nešťastia zasahovali posádky dvoch vrtuľníkov záchrannej služby, 20 horských záchranárov, ako aj hasiči, nechýbali ani príslušníci alpskej polície s helikoptérou ministerstva vnútra.

Viac o téme: PádLietadloRakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu