Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Skutočný hrdina! Snajper vypálil neuveriteľný výstrel na 1,5 km, zrušil brutálnu popravu Daeš

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDÝN/NEW YORK - Britský ostreľovač zabil jedinou guľkou, vystrelenou zo vzdialenosti 1,5 kilometra, kata teroristickej organizácie Daeš a troch ďalších bojovníkov. Stalo sa tak iba okamih predtým, ako sa chystal popravca spáliť plameňometom 12 rukojemníkov.

Najvýkonnejšia snajperka (†20) všetkých čias: Táto Sovietka porazila v presnosti aj chlapov!

Snajper Special Air service (SAS) vystrelil náboj z pušky Barett ráže 0,50 do palivovej nádrže na chrbte teroristu, ktorá explodovala a zmenila sa na ohnivú guľu. Plamene pohltili nielen kata, ale aj troch ďalších bojovníkov, ktorí sa chystali zabiť civilistov pri sýrskej Raqqe. Informoval britský Daily Star.

Kat Daeš, údajne dobre známy svojou technikou spaľovania rukojemníkov plameňometom, bol na americkom zozname tých, ktorí majú byť zabití, niekoľko mesiacov. Mená ostreľovača, ani jeho obetí neboli zverejnené.

Skutočný hrdina! Snajper vypálil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Wilayat-ninawa)

O udalosti sa zmienil aj The New York Post, ktorý v nedeľu napísal, že väzni boli priviazaní ku kolom a hodení do klietok predtým, než ich kat mal spáliť. Našťastie, záchranná operácia bola úspešná. Tím SAS sa presunul kúsok nad dedinu pri Rakke, kde sa mala poprava konať. Daeš sa chystal zavraždiť osem mužov a štyri ženy.

"Popravca ešte stihol predniesť nesúvislú reč, po jej skončení snajper spustil paľbu," uviedol zdroj. Zajatcov neskôr zachránili americké a britské špeciálne sily.

Úspešná operácia sa odohrala iba niekoľko mesiacov po tom, čo ostreľovač SAS zasiahol v aute dvoch atentátnikov jedinou guľkou, ktorá prešla lebkou vodiča a krkom spolujazdca.

Viac o téme: Islamský štátDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu