Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V kauze týraného Ondríka je veľa otáznikov

Klára s 13-ročnou Aničkou. Dievča je nezvestné a predstavuje v prípade záhadu. Zobraziť galériu (4)
Klára s 13-ročnou Aničkou. Dievča je nezvestné a predstavuje v prípade záhadu.

BRNO - Kauza týraného chlapčeka Ondríka (8) z českého Kuřimu otriasla celým bývalým Česko-Slovenskom. V zamotanej záležitosti vystupuje viacero osôb a každý deň sa objavujú nové otázky, ktoré sa snaží riešiť polícia. Útek a identita 13-ročnej Aničky, pohnútky matky Kláry na väznenie hluchého syna či krytie zo strany jej sestier. Kto je vlastne kto v tejto čudnej kauze?

Klára Mauerová (30), Ondríkova matka

Ondríka týrala zatváraním do tmavej komory. Od vlaňajška je rozvedená. Okrem toho má staršieho syna Jakuba (10) a Aničku, ktorú sa snažila dostať do svojej starostlivosti.

Kateřina Mauerová (33), matkina sestra

Bola Ondríkovou a Aničkinou domácou učiteľkou. Tvrdí, že o týraní nevedela, malý Ondrík však vypovedal, že ho Kateřina v komore pravidelne navštevovala. Tiež uviedol, že ho do podobnej komory zatvárali už predtým v brnianskom byte, a v dome detí a mládeže, kde Kateřina pracuje.

Gabriela Pokorná (32), matkina sestra

Kláry sa jednoznačne zastáva. „Je to pre nás nepredstaviteľné. Klára je ten posledný človek, ktorý by bol tohto schopný. Rovnako Kateřina,“ vyhlásila na obranu sestier.

Radek Coufal (39), Ondríkov otec

S rodinou posledné štyri roky nežil, ale oboch chlapcov a exmanželku navštevoval. Odmieta, že by týranie mohlo byť dlhodobé.

Anička (13), ???

Záhadná postava celého príbehu. Polícia zatiaľ nedokázala identifikovať jej biologických rodičov, dievča nemá ani len rodný list. Odmalička sa o Aničku starala babička sestier, ktorá tvrdila, že jej ju dali narkomani, ktorí o dcérku nemali záujem. Po jej smrti sa o Aničku starala Klára. Po prevalení kauzy ju umiestnili do domova, odtiaľ však ušla a pátra sa po nej. Anička je autistka a špekuluje sa, že je dcérou jednej zo sestier.

Ondrík (8) Obeť týrania.

Vraj bol živým dieťaťom, ktoré bolo ťažko zvládnuteľné. Ako prváčika ho doma učila teta Kateřina.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu