Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Mučený Ondrík sa psychicky zrútil

Malý Ondrík je po strašných zážitkoch v starostlivosti psychiatrov
Malý Ondrík je po strašných zážitkoch v starostlivosti psychiatrov

BRNO - Psychický stav osemročného Ondríka, ktorého matka kruto týrala je veľmi vážny. Po tom, čo zistil, že jeho adoptívana sestra Anička (13) zmizla, sa psychicky zrútil a bol prevezený z detského zariadenia Klokánek do Fakultnej nemocnice v Brne, kde je v opatere psychiatrov.

Stále zostáva záhadou, prečo Ondra týrala vlastná matka. Jedna z teórií hovorí, že sa Mauerová mstila za Ondrovho otca, s ktorým sa rozviedla. "Naozaj je to jedna z možností," povedal pre Blesk zdroj, ktorý vyšetruje prípad. Ondro totiž, na rozdiel od svojho staršieho brata Jakuba, má meno po otcovi.

Mauerová je stále vo väzbe, kde sa podrobuje psychiatrickým vyšetreniam. Za týranie syna jej hrozí osem rokov väzenia. Súčasný stav Ondra je veľmi vážny. Pritom ešte v piatok to vyzeralo tak, že by s pomocou odborníkov z Klokánka mohol na hrôzostrašné chvíle zabúdať. Po tajomnom zmiznutí jeho "sestry" Aničky sa však zrútil.

Pracovníci Klokánka majú veľký strach z toho, ako bude situáciu zvládať Ondrov starší bratr Jakub (10). Aj on je umiestnený v tom istom zariadení. K deťom sa v piatok pokúsili dostať rodičia Kláry Mauerovej, teda starí rodičia chlapcov. Neúspešne. Úspešný mal byť podľa niektorých informácií jeho otec.

Sestra Kláry Mauerovej uviedla, že sa rodina pokúsi získať deti do starostlivosti. To je vzhľadom k ich zlému psychickému stavu vylúčené. Prípad týrania Ondra (8) šokoval verejnosť vo štvrtok, kedy vyšlo najavo, že ho matka zatvárala do tmavej kobky v pivnici, kde bol často nahý, zviazaný a dokonca ho nútila jesť zvratky.

Na beštiálne správanie Mauerovej prišiel celkom náhodou sused Eduard Trdý, ktorý si doma zapojil babyset s kamerou. Zhodou okolností sa mu podarilo naladiť rovnakú frekvenciu akú mala kamera, ktorou Klára Mauerová pozorovala svojho zúboženého syna v pivnici. Trdý ihneď zalarmoval políciu, ktorá chlapčeka zachránila.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu