Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Ondrík sa už cíti lepšie

Týraný Ondrejko prekonal po vyslobodení vážnu posttraumatickú krízu Zobraziť galériu (3)
Týraný Ondrejko prekonal po vyslobodení vážnu posttraumatickú krízu

PRAHA/BRNO - Celoštátne pátranie. Česká polícia už od soboty rána hľadá po celej republike 13-ročnú Aničku, ktorá žila v dome v Kuřimi, kde Klára Mauerová (31) surovo týrala svojho syna. Beštiálna matka skončila v piatok vo väzení, mučený Ondrejko (8), jeho desaťročný brat Jakubko a Anička, ktorá s nimi žila v domácnosti, skončili v brnianskom azylovom centre Klokánek. A práve odtiaľ Anička v sobotu krátko po polnoci utiekla cez ventilačné okienko.

Nikto zatiaľ nevie, čo sa stalo. Utiekla sama, alebo jej niekto pomáhal? Či ju dokonca z ústavu niekto uniesol? „V stave, v ktorom bola, by naše zariadenie sotva sama opustila,“ tvrdí vedúca azylového centra Ditta Pokorná.

Pre vyšetrovateľov zostáva veľkou záhadou, kto vlastne malá Anička je. Krkavčia matka Mauerová tvrdí, že si ju osvojila. „Podľa jediného dokladu, ktorý k Aničke existuje, je Klára Mauerová jej poručníčkou. Takto predbežne rozhodol súd v Brne,“ povedal vyšetrovateľ. Možné sú však aj ďalšie verzie o tom, ako sa Anička dostala k Mauerovej. Jedna z hypotéz dokonca tvrdí, že Anička je obeťou obchodu s ľuďmi, alebo ju Mauerová jednoducho uniesla.

Týraný Ondrejko, ktorého matka nechávala zviazaného a nahého ležať na betónovej dlážke v komore, po nástupe do azylového centra prekonal vážnu posttraumatickú krízu. V sobotu ho preto v kritickom psychickom stave hospitalizovali. Včera sa už jeho stav zlepšil. Dokonca sa v ústave začal aj trocha hrať so svojím bratom Jakubom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu