Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Ruské klamstvo v priamom prenose: VIDEO Dôkaz arogancie Putina voči zúfalému dedinčanovi

Vladimir Putin sa smeje dedinčanovi - na čo máte auto? Zobraziť galériu (5)
Vladimir Putin sa smeje dedinčanovi - na čo máte auto? (Zdroj: FOTO a VIDEO: Facebook/Nikola Repin)

BRATISLAVA - Vysmial sa mu do tváre. Ruský prezident v priamom prenose cynicky odpovedal mužovi z dediny na jednoduchú otázku. Všetko to nahrali kamery. Aby toho nebolo málo, v politickej debate to poprel moderátor štátnej televízie a zaklamal tak divákom. V archívoch však takéto video naozaj existuje. Pozrite si, ako to bolo naozaj!

Ktorý svetový líder by si dovolil takto zareagovať? Pýtajú sa znechutení ľudia na internete, ktorí videli reakciu Vladimira Putina na otázku bežného muža. V politickej televíznej debate na stanici Rossija 1 sa ocitol opozičný politik a bývalý premiér Nikolaj Kasjanov, ktorý vyhlásil, že Putin raz v priamom prenose nevyberane zaútočil na muža, ktorý sa ho pýtal, na čo platí dane, keď nemá po čom jazdiť. Ruský líder mu mal sarkasticky odpovedať, že na čo má vôbec auto.

Nikolaj Kasjanov (prvý zľava)
Zobraziť galériu (5)
Nikolaj Kasjanov (prvý zľava)  (Zdroj: FOTO a VIDEO: Facebook/Nikola Repin)

Moderátor debaty Dmitrij Šugorev to poprel, podľa neho jeho tím žiadne takéto vyhlásenie Putina v archíve relácie nenašiel. Tak sa následne vytvoril dojem, že opozičný líder klame. Aká je však pravda? Putin to naozaj tak povedal. Treba pripomenúť, že Rossija 1 je štátna televízia, teda pod mocenskou pákou samotného Putina.

Dmitrij Šugorev otvorene klamal divákom
Zobraziť galériu (5)
Dmitrij Šugorev otvorene klamal divákom

Program "priama linka" je relácia, kde sa obyčajní ľudia priamo cez obrazovku pýtajú ruského prezidenta na akékoľvek otázky. V jednej z častí sa ho opýtal muž, na čo platí cestnú daň. "Platím cestnú daň, ale nie sú cesty." Putin na to neuveriteľne zareagoval. "A prečo máte auto? To je provokácia!" Muž sa nedal. "Nie, to nie je provokácia. To je naliehavý problém."

Na čo platím dane?
Zobraziť galériu (5)
Na čo platím dane?  (Zdroj: FOTO a VIDEO: Facebook/Nikola Repin)

K dispozícii je aj video s českými titulkami, kde je nachytaný moderátor ako klame a aj Putinova reakcia.

Na videu je muž z Chabarovského kraja. Otázku mu kládol v roku 2014. Putinovi povedal, že platí 4 tisíc rubľov ročne daň za motorové vozidlo, no v jeho mieste nie sú žiadne cesty, pričom diaľnica je 50 kilometrov ďaleko. Čo však nečakal, bola reakcia svojho prezidenta. Ten sa mu vysmial a opýtal sa ho, na čo teda auto má, keď nemá po čom jazdiť. Chlapík sa nakoniec nedal a vysvetlil Putinovi, že cesty sú dôležité, najmä pre chorých ľudí, ktorí potrebujú vyhľadať pomoc.

Vladimir Putin
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: RuskoTVVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu