Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ďalší rusko-americký incident na oblohe: Su-27 len tri metre od lietadla USA

Su-27 Zobraziť galériu (2)
Su-27 (Zdroj: SITA/AP)

WASHINGTON/MOSKVA - Ruské prepadové stíhacie lietadlo Su-27 sa v stredu dopoludnia nad Čiernym morom nebezpečne priblížilo k americkému hliadkovému lietadlu P-8. Agentúre Reuters to oznámili zdroje z Pentagónu. Rusko incident potvrdilo a uviedlo, že ruský stroj konal v súlade so zásadami medzinárodného práva.

Rusi už majú nahrávku výzvy Západu: Vzdajte sa, boli ste oklamaní, hovorí ženský hlas!

Podľa Pentagónu sa ruské lietadlo priblížilo k americkému lietadlu na vzdialenosť iba troch metrov, čo je "nebezpečné a neprofesionálne", uviedlo americké ministerstvo obrany. Moskva tvrdí, že americké lietadlo malo vypnutý odpovedač, ktorý je potrebný na identifikáciu lietadla. Incident trval asi 19 minút.

K zatiaľ poslednej podobnej udalosti došlo v apríli, keď dve ruské bojové lietadlá simulovali útočné manévre v blízkosti amerického raketového krížnika operujúceho v Baltickom mori.

Ďalší rusko-americký incident na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP)

Podľa hovorcu ruského ministerstva obrany Igora Konašenkova konal v stredu ruský stroj v "prísnom súlade" s medzinárodným právom. Americké špionážne lietadlo sa podľa neho dvakrát pokúšalo priblížiť k štátnej hranici Ruska a letelo s vypnutým odpovedačom. Po manévri ruského stíhača sa americké lietadlo vzdialilo, povedal hovorca.

Viac o téme: Su-27
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu