Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Beštia z Česka: Pol roka väznila synčeka

Podkrovná cela, kde trávil chlapec väčšinu času. Zobraziť galériu (4)
Podkrovná cela, kde trávil chlapec väčšinu času.

KUŘIM - Komora pod schodmi, dva štvorcové metre betónu namiesto dlážky. Diera bez okien. A v nej nahý, zviazaný chlapec! Hororový obraz sa naskytol policajtom v jednom rodinnom dome v českom Kuřimi v okrese Brno. Desivý príbeh pripomína osud unesenej rakúskej dievčiny Natasche Kampusch - s jediným rozdielom: Tyranom nebol úchylný únosca, ale vlastná matka!

„Tridsaťročná, rozvedená, osamote žijúca žena týrala osemročného syna pravdepodobne už od decembra minulého roku. Za menší priestupok ho zatvárala v miestnosti bez okien. Ruky mu zväzovala lepiacou páskou. Jesť a piť dostával málo. Niekedy mohol jesť len so zviazanými rukami. Potrebu vykonával do vedra,“ hovorí policajt Aleš Mergental.

Žena, ktorá študuje diaľkovo sociálnu pedagogiku, vyučovala svojho slabo počujúceho syna doma. Zakazovala mu stretávať sa s kamarátmi, ale dokonca i s dvomi súrodencami. Policajti teraz vyšetrujú, či týrala aj ich. Na stopu prípadu prišli len náhodou. Jeden otec zo susedstva tyranky si pre bezpečnosť svojho dieťaťa vyrobil babyset, teda elektronickú súpravu na stráženie dieťaťa v jeho izbe. „Po inštalovaní kamery sa mi okrem obrazu našej izby ukazoval i desivý obraz akejsi pivnice, v ktorej bol nahý chlapček. Až neskôr mi došlo, že som sa naladil na frekvenciu niekoho iného,“ opisuje sused, ktorý informoval políciu. Aj týraný chlapec mal totiž v komore kameru!

Žena najprv políciu nechcela pustiť dnu. Potom odmietla vydať kľúč. Malého väzňa oslobodili až hasiči. Krkavčej matke hrozí osem rokov basy. Chlapček je teraz v starostlivosti lekárov.

Trpel ako Natascha Kampusch

Prípad väzneného českého chlapčeka pripomína príbeh najznámejšieho rakúskeho dievčaťa Natasche Kampusch. Tú jej únosca, rakúsky inžinier Wolfgang Přiklopil, väznil dlhých osem rokov v podobných priestoroch. Uniesol ju v jej desiatich rokoch, a keď sa jej ako 18-ročnej podarilo šťastnou náhodou Přiklopilovi utiecť, jej únosca spáchal samovraždu. Doteraz sa nepreukázalo, že by ju počas jej väznenia sexuálne zneužívali, jej prípad sa zatiaľ nepodarilo úplne objasniť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu