Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šialenec s mačetou zaútočil na dvoch policajtov: Kričal Allahu Akbar, spustili paľbu a zabili ho

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Dve policajtky zranil dnes v belgickom meste Charleroi muž s mačetou. Podľa svedkov pri útoku kričal Alláhu akbar (arabsky Boh je veľký), informoval denník La Libre. Útočníka polícia postrelila a zadržala. V nemocnici následne zomrel.

K útoku došlo neďaleko hlavnej policajnej stanice v centre juhobelgického mesta. Postreleného páchateľa vo vážnom stave následne previezli do nemocnice. Tam následne zomrel. Muž, ktorý dnes napadol mačetou v belgickom meste Charleroi dve policajtky, podľahol v nemocnici svojmu strelnému zraneniu. Informoval o tom denník La Libre.

Jedna z policajtiek utrpela pri útoku vážne zranenia a bude sa musieť podrobiť operácii. V ohrození života ale nie je. Druhá napadnutá policajtka utrpela len ľahké poranenia a je teraz v starostlivosti lekárov. Hovorca polície v Charleroi David Quinaux neskôr uviedol, že útočník mal mačetu v športovej taške a vytiahol ju v okamihu, keď prišiel ku kontrolnému stanovišťu. Jeho totožnosť zatiaľ nie je známa.

Bezpečnostné zložky okolí miesta útoku uzavreli. Minister vnútra Jan Jambon na twitteri uviedol, že úrady vzniknutú situáciu vyhodnocujú. Podľa televízie RTBF jedna z policajtiek utrpela hlboké rezné rany v oblasti tváre, s ktorými ju previezli do nemocnice. K útoku, ktorý na Twitteri okamžite odsúdili belgický premiér Charles Michel i minister vnútra Jan Jambon, sa zatiaľ nikto neprihlásil.

Viac o téme: útok Mačeta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu