Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Panika na bruselskom letisku Zaventem: V dvoch lietadlách nahlásili bombu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Na bruselskom medzinárodnom letisku sa dnes večer postaral o rozruch bombový poplach, ktorý však medzičasom podľa Červeného kríža odvolali, informovala s odvolaním sa na belgické médiá agentúra DPA. Škandinávska letecká spoločnosť SAS oznámila, že terčom vyhrážok boli dve jej lietadlá smerujúce do Bruselu.

Belgická prokuratúra citovaná agentúrou Belga večer potvrdila, že na letisku Zaventem podnikli "viacero opatrení" po vyhrážke, ktorú úrady berú "veľmi vážne". Verejnoprávna stanica VRT informovala, že bombový poplach sa týkal dvoch letov prilietajúcich na letisko, kde uviedli do pohotovosti záchranné zložky.

Hovorkyňa aerolínií SAS neskôr pre internetové vydanie nórskeho denníka Dagbladet povedala, že vyhrážky boli namierené proti dvom letom SAS do belgickej metropoly. Obe lietadlá, jedno z nórskeho Osla a druhé zo švédskeho Štokholmu, podľa nej napokon bezpečne pristáli v Bruseli.

Belgický novinár Bart Raes, ktorý bol na palube letu z Osla, na Twitteri uviedol, že vyhrážka bombou prišla 20 minút pred pristátím. Cestujúcich podľa neho o vyhrážke informovali, pričom po pristátí museli čakať desať minút, kým im dovolili vyjsť von z lietadla.

Belgické médiá tiež informovali, že v dôsledku incidentu viaceré lety presmerovali na iné letiská. Letisko Zaventem a jedna zo staníc metra v centre Bruselu boli 22. marca dejiskom samovražedných útokov, ktoré si vyžiadali 32 obetí na životoch. V Belgicku v súčasnosti platí druhý najvyšší stupeň pohotovosti pred teroristickými útokmi, ktorý znamená, že úrady túto hrozbu považujú za "vážnu, možnú a pravdepodobnú".

Viac o téme: BombaPoplachZaventem
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu