Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Muž chcel napadnúť policajtov, tí museli nekompromisne konať: Palestínčana s nožom zastrelili

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

TEL AVIV - Izraelské bezpečnostné sily dnes zastrelili Palestínčana útočiaceho nožom neďaleko kontrolného stanovišťa na severe Predjordánska. S odvolaním sa na izraelskú armádu o tom informovala agentúra DPA.

Incident sa stal pri kontrolnom stanovišti Hawara na severe Predjordánska po tom, ako mladý Palestínčan vystúpil zo svojho vozidla a nožom sa pokúsil napadnúť hliadkujúcich policajtov. Príslušníci polovojenskej pohraničnej polície muža následne zastrelili, píše sa v armádnom komuniké.

Palestínske ministerstvo zdravotníctva identifikovalo mŕtveho Palestínčana ako 31-ročného Ramiho Awartaniho. Izraelčania sú od minulej jesene vystavení sérii útokov Palestínčanov. O život prišlo už 33 Izraelčanov a viac než 200 palestínskych Arabov - väčšina z nich sú podľa Izraela páchatelia útokov, ktorých na mieste zneškodňuje izraelská armáda.

Palestínčania svojimi útokmi protestujú proti pretrvávajúcej okupácii svojich území Izraelom a proti porušovaniu dohodnutých pravidiel o návštevách miest posvätných pre islam i judaizmus. Izrael toto obvinenie odmieta.

Viac o téme: NôžPalestínčanPredjordánsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu