Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Česká polícia pátra po mužovi s nožom na FOTO: Na ulici kričal Allah akbar!

Po mužovi pátral aj vrtuľník s termovíziou! Zobraziť galériu (3)
Po mužovi pátral aj vrtuľník s termovíziou! (Zdroj: Policie ČR)

KLADNO – Obavy z teroristického vyčíňania už majú aj Česi. V uliciach Kladna sa objavil mladý muž, ktorý v rukách zvieral nôž s 12-centimetrovou čepeľou a vykrikoval Allah Akbar. Napriek tomu, že nikoho nenapadol, polícia má obavy z jeho úmyslov.

V stredu českí policajti prijali oznámenie o pohybe ozbrojeného muža v uliciach Kladna. Podľa kladenskej tlačovej hovorkyne Michaely Novákovej držal muž v ruke nôž s približne 12-centimetrovou čepeľou a vykrikoval „Allah akbar!“. Muža videli v Kladne pred Divadelnou kaviarňou a ďalej v uliciach J. Hory, Roosveltova, Divadelní a Petra Bezruča. „Podozrivý muž nikoho neohrozoval, len mal prevolávať vyššie uvedené heslo. Na ulici J. Hory pred divadlom odcudzil tridsaťpäťročnému mužovi z lavičky mobilný telefón, ktorý po menšej potýčke s okradnutým zahodil do priľahlého parku. Potom sa dal na útek do priestorov bývalej huty Poldi,“ uviedla Nováková.

Teror v Londýne: Mladík (19) na námestí dobodal šiestich ľudí, jedna mŕtva, najvyššia pohotovosť!

Vzhľadom na podozrenie z trestného činu smerovali ihneď po prijatí oznámenia na miesto policajné hliadky spolu so špeciálnymi strelcami. Na pomoc pri pátraní po hľadanom mužovi bol privolaný aj policajný vrtuľník s termovíziou. Po 18. hodine bola však pátracia akcia ukončená s negatívnym výsledkom a polícia žiada verejnosť o pomoc.

Policajtom sa podarilo získať fotografiu podozrivého muža z mestského kamerového systému. „Žiadame preto verejnosť, aby pomohla zistiť totožnosť hľadaného výtržníka. Ide o muža vo veku 25 až 35 rokov, má strednú postavu vysokú 165 - 170 centimetrov. Je tmavšej pleti, má čierne vlasy a čiernu bradu. Skôr prírodný typ. Podľa svedkov hovoril plynule česky, bez prízvuku,“ spresnila Nováková.

Česká polícia pátra po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Policie ČR)

Česká polícia pátra po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Policie ČR)

Viac o téme: KladnoMuž s nožom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu