Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Objavilo sa nové VIDEO tesne po útoku v Londýne: Posledné slová dobodanej ženy pred smrťou

Zatýkanie vraha.
Zatýkanie vraha. (Zdroj: youtube/bbc)

LONDÝN - Vražedné vyčíňanie 19-ročného mladíka so somálskym pôvodom a nórskym občianstvom v centre Londýna sa skončilo smrťou 60-ročnej ženy. Svedok incidentu na internete zverejnil autentické video udalostí, ktoré sa udiali tesne po zabití obete.

Okrem 60-ročnej Američanky muž s nožom zranil ešte ďalších päť osôb. Podľa vyšetrovateľov boli motívom napádania ľudí mladíkove duševné problémy a dôkazy o radikalizácii útočníka chýbajú. K útoku došlo v stredu večer na námestí Russell Square. Policajti útočníka spacifikovali, dobodanej žene však pomôcť nedokázali. Video zachytáva zatýkanie nebezpečného mladíka tesne po vražde.

Pôvod útočníka z Londýna vyplával na povrch: Všetko objasnil šéf protiteroristickej jednotky

„Je stále tu, je stále tu,“ to boli podľa prítomných svedkov posledné slová ženy ubodanej na smrť. Šialenec sa podľa opisov vrhal na ľudí náhodne a bodal ich. Američanka zomrela neďaleko skupiny španielskych turistov. Jeden zo svedkov sa jej snažil zastaviť krvácanie pomocou uterákov, ktoré predtým kúpil v obchode.

Troch zo zranených už prepustili z nemocnice. Zadržaného útočníka ošetrili a oficiálne obvinili z vraždy. Momentálne sa nachádza na policajnej stanici v južnom londýnskom obvode. Policajti útočníka spacifikovali, dobodanej žene však pomôcť nedokázali. 

Viac o téme: útok LondýnRussel square
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu