Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Gang mladíkov vtrhol do bazéna v Nemecku a kričal Allahu akbar: Nahé ženy nazval štetkami

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

GELDERN - Nudisti na kúpalisku v meste Geldern, v regióne Severné Porýnie-Vestfálsko sa stali minulú stredu obeťami slovného útoku šestice mladíkov. Po tom, čo muži vtrhli do priestorov bazéna, kričali Allahu akbar a pľuli na matky s deťmi, pretože sa kúpali nahí. Ženy nazvali štetkami. Ukazovať sa v Adamovom a Evinom rúchu považovali za urážlivé a neslušné.

Kúpaliská sa menia na zónu strachu: Množia sa sexuálne útoky utečencov na mladučké dievčatká

Jedna z miestnych matiek, ktorá využívala možnosť zaplávať si v bazéne bez akéhokoľvek odevu, uviedla, že podľa mladíkov sú všetky nemecké ženy štetky a že by ich všetky vyhubili. Dodala, že táto agresia ju naozaj vystrašila. Podľa Breibart News ďalší zo svedkov dodal, že muži sa o plavcoch zmieňovali ako o "neveriacich". Skupinka rozprávala plynule po nemecky, ale taktiež sa vyhrážala ľuďom v arabčine. Podľa nemeckých médií mali všetci členovia okolo 25 rokov, južanský vzhľad, brady a tmavé vlasy.

Zamestnankyňa Lisa-Marie Theunissenová pre Junge Freiheit povedala, že po sťažnostiach zákazníkov požiadala mužov, aby sa upokojili a boli ticho. Tí potom odišli do priestorov, ktoré sa využívajú na vodné lyžovanie a tam slovne napádali ďalších prítomných a personál, až kým ich nevykázala jedna z pracovníčov z areálu. Skupinka sa ale vrátila, takže privolali políciu, ktorá si zaznamenala totožnosť výtržníkov a vyprevadila ich z kúpaliska.

Nie len chlór môže
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Thinkstock.com)

Medzitým profesionálny plavecký zväz v Nemecku prišiel s návrhom, ako znížiť počet zvyšujúcich sa sexuálnych útokov utečencov na verejných kúpaliskách tak, že migrantov vycvičí a zamestná ako plavčíkov. Federálna asociácia nemeckých plavcov profesionálov uviedla, že by to bolo "inkluzívne opatrenie, z ktorého by mali prospech všetci."

V tomto roku sa už objavilo viacero správ o sexuálnych útokoch spáchaných na ženách a deťoch na verejných kúpaliskách, či už to v Nemecku alebo susednom Rakúsku. Mnoho miest, vrátane Mníchova, pristúpilo k osadeniu značiek vo viacerých jazykoch, ktorých cieľom je naučiť migrantov rešpektovať ženy a deti v bazénoch.

Gang mladíkov vtrhol do
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Moslimskí muži častokrát vnímajú ženy oblečené iba v plavkách, ako nevyslovené pozvanie, že chcú sex. Návrh ich premeny na plavčíkov, ktorí by zodpovedali za bezpečnosť, poriadok, čistotu, sledovanie kvality vody a údržbu technického vybavenia by mohol viesť k poklesu sexuálnych zločinov, myslí si asociácia, a tým by sa aj zmenil negatívny pohľad na utečencov.

Ale Berthold Schmitt, šéf plavčíkov v Kolíne, sa domnieva, že noví utečenci majú tri zásadné problémy. Nehovoria po nemecky, nemajú vedomosti o nemeckej alebo európskej kultúre kúpania a väčšina z nich nevie plávať. Údajne sa tento rok v Nemecku utopilo už najmenej 20 žiadateľov o azyl. Informoval portál MailOnline.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu