Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Je močenie do bazéna v poriadku? VIDEOodpoveď, z ktorej sa vám obráti žalúdok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Každý vie, že do bazéna by sa močiť nemalo. Veď už len predstava, že plávate v niečom, do čoho iní ľudia "čúrali", je strašná. To však nie je príliš vedecký dôvod. Ten najnovšie vysvetlili chlapci z Youtube kanála Reactions vo videu, ktoré sa odvoláva na výskum American Chemical Society. V ňom sa napríklad dozviete, že taký bazén obsahuje až 80 ml moču na osobu.

Mladá mama išla so synom na kúpalisko: Primitívne slová okolia kvôli chybičke krásy na FOTO

"Chemicky ošetrujeme naše verejné bazény, aby sme ich zbavili všetkých nebezpečných mikroorganizmov. Väčšina ľudí si však neuvedomuje, že tie isté chemikálie tiež vytvárajú reakciu s naším organickým materiálom," uvádza sa vo videu. Okrem moču ide aj o špinu, pot či opaľovacie krémy.

Stojaté vody majú tendenciu priťahovať nepríjemné mikroorganizmy, preto sa bazény od škodcov čistia napríklad chlórom. "Moč obsahuje močovinu, ktorá reaguje s chlórom a vytvára trichloramin, látku, ktorá je za klasickým odórom bazéna," vysvetľuje video. Stáva sa tiež, že okrem "smradu" môže spôsobovať aj začervenanie a pálenie očí.

Podľa výskumu vedci odhadli, že bazény obsahujú 30 až 80 ml moču na osobu, takže je načase, aby si ľudia začali robiť navzájom láskavosť tým, že pred návštevou bazéna zájdu na toalety a navyše sa aj osprchujú.

Viac o téme: BazénMočenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu