Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Migrant (23) sa vydával za stredoškoláka: Sexoval s neplnoletou a plánoval niečo strašné

Artur Samarin Zobraziť galériu (2)
Artur Samarin (Zdroj: SITA/AP, Harrisburg Police)

HARRISBURG - Ukrajinský migrant Artur Samarin vystupoval ako tínedžer, mal sex s 15-ročnou študentkou a stále navštevoval strednú školu po tom, čo mu vypršala platnosť víz. Polícia v americkom Harrisburgu sa domnieva, že taktiež plánoval masové vraždenie, zvykol sa totiž chváliť, že jeho meno sa stane "najväčším na svete".

Hrozivé slová migranta, ktorý obťažoval štyri dievčatá: Som tu, aby som vás poj**al!

Po skončení turistických a pracovných víz v roku 2013 sa Samarin vydával za stredoškoláka. Sfalšoval svoju identitu, aby mohol získať vodičský preukaz a kartu sociálneho zabezpečenia, a tak sa vyhol deportácii na Ukrajinu.

Samarin sa infiltroval na strednú školu v Harrisburgu, v štáte Pensylvánia, a dokonca ho prijali na univerzitu na Floride. Podvodník býval v dome Stephayne a Michaela Pottsovcov, pred ktorými údajne hovoril o možnom útoku na školu, kam chodí 1650 žiakov.

"Komentoval ostatné streľby a povedal nám, že jeho meno bude poznať každý, že bude najväčšie na svete," uviedla pani Pottsová. Samarin však popiera, že by plánoval útok.

Migrant (23) sa vydával
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP, Harrisburg Police)

Francis Chardo, prvý asistent štátneho zástupcu pre okres Dauphin, informoval, že ide o neobvyklý prípad, pretože zahŕňa pomerne sofistikované falšovanie identity. Na vytvorenie novej si totiž migrant dokázal zmeniť nielen meno, ale aj vek, čo sa nevidí až tak často. V tom mu pomohla skutočnosť, že na 23 rokov vyzerá dosť mlado.

Artur Samarin, obvinený z falšovania identity a sexu s neplnoletou dievčinou, sa k svojim činom priznal. Za niekoľko prípadov podvodov a sexuálny trestný čin mu hrozí až 40 rokov za mrežami a pokuty vo výške 90-tisíc dolárov (cca 81 300 eur). O jeho osude podľa portálu washingtontimes.com rozhodne sudca v septembri. Zatiaľ nie je jasné, či bude z krajiny vyhostený.

Viac o téme: Artur Samarin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu