Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Strach v Poľsku: Zatkli Iračana! Údajne plánoval teroristický útok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikimedia)

VARŠAVA - Poľský denník Polsat News informoval o nedeľňajšom zatknutí 48-ročného občana Iraku v jednej z ubytovní v Lodži. Do mesta prišiel pred niekoľkými dňami. Predtým žil vo Švajčiarsku, a neskôr vo Švédsku, odkiaľ ho vyhostili. Je podozrivý z prípravy teroristického útoku.

Podľa neoficiálnych informácií sa u neho našli poznámky a dokumenty, ktoré naznačovali, že plánuje vykonať teroristický útok v Lodži. V súčasnosti ho vypočúva polícia. Zástupcovia Agentúry pre vnútornú bezpečnosť zisťujú, či Iračan konal sám, alebo vo väčšej skupine.

Dôstojníci agentúry sú presvedčení, že muž bol priamou hrozbou. Do krajiny prišiel pred niekoľkými dňami, vie po poľsky a vie, ako zaobchádzať s výbušninami. Súd rozhodol o jeho dvojmesačnej väzbe.

Minister vnútra Mariusz Błaszczak zatknutie muža priamo nepotvrdil, ale zdôraznil, že polícia je v plnej pohotovosti. Podľa neho od znovuzavedenia kontrol na hraniciach zadržali 200 ľudí, ktorých nevpustili do Poľska.

Bezpečnostné služby momentálne venujú osobitnú pozornosť podozrivým cudzincom v súvislosti so sériou útokov v Európe a Svetovými dňami mládeže, ktoré má navštíviť aj pápež František.

Na Iračana uvalili vyšetrovaciu väzbu

Súd v poľskom meste Lodž rozhodol o uvalení dvojmesačnej vyšetrovacej väzby na 48-ročného občana Iraku, ktorý je podozrivý z nedovoleného prechovávania výbušnín. Stopy po trhavinách odhalili kriminalisti nielen u podozrivého, ale aj v hoteloch v Lodži a Krakove, v ktorých sa nedávno táto osoba zdržiavala. Vyplýva to z dnešných informácií poľských elektronických médií.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu