Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Alarmujúca správa z Afriky: Sucho spôsobilo obrovskú tragédiu, najvyšší stupeň pohotovosti!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: topky)

ADDIS ABEBA - Svetový potravinový program (WFP) vyhlásil najvyšší stupeň pohotovosti v suchom postihnutej južnej Afrike a žiada okamžité poskytnutie 204 miliónov dolárov na nákup potravín pre milióny hladujúcich obyvateľov tohto regiónu.

Výkonná riaditeľka WFP Ertharin Cousinová, ktorú cituje agentúra AP, vyhlásila, že sucho spôsobené klimatickým fenoménom El Niňo zničilo úrodu v južnej Afrike, ale aj v Etiópii či Južnej Amerike. Podľa Cousinovej momentálne potrebuje bezodkladnú potravinovú pomoc 18 miliónov ľudí v siedmich najviac postihnutých krajinách - Lesothe, Madagaskare, Malawi, Mozambiku, Svazijsku, Zambii a Zimbabwe.

Cousinová poukázala na vyše 150-percentné zvýšenie počtu ľudí bez dostatku jedla v Malawi - z 2,8 milióna na 6,5 milióna v priebehu tohto roku, ako aj na 99-percentné zvýšenie počtu ľudí v núdzi v Svazijsku a 53-percentný nárast tejto bilancie v Lesothe.

WFP bude poskytovať pomoc 11,5 miliónu ľudí v uvedených siedmich krajinách do marca budúceho roku. To si bude vyžadovať 549 miliónov dolárov vrátane 204 miliónov na financovanie krízovej pomoci. 

Viac o téme: HladomorAfrikaWFP
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu