Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Prvá obeť Pokémonov: Tínedžer (†18) urobil osudovú chybu, chytal ich v noci

Jerson Lopez de Leon Zobraziť galériu (3)
Jerson Lopez de Leon (Zdroj: FB/Emisoras Unidas, Twitter/Chiquimula Noticias)

GUATEMALA CITY - Jerson Lopez de Leon mal zomrieť po tom, čo ho spolu s jeho bratrancom Danielom Moisesom Picenom (17) prepadli v meste Chiquimula, nachádzajúcom sa približne 200 km juhovýchodne od metropoly Guatemala City. Jersona zasiahlo viacero guliek a zomrel v nemocnici, jeho príbuzný skončil so strelnou ranou v nohe. Mladíci v tom čase pátrali po pokémonoch a pravdepodobne ide o prvú smrť pri hraní novej hry.

Pokémanománia v plnom prúde: 13 najbizarnejších príhod, ktoré má na svedomí nová hra

Miestne médiá informovali, že tínedžeri išli pozdĺž starej železničnej trate, keď na nich neznáme osoby začali páliť z prechádzajúceho vozidla. "Neviem, prečo môj syn odišiel z domu. Bol už v posteli, keď mu jeho bratranec poslal správu s otázkou, aby šiel von a stiahol si hru," uviedla zronená matka obete Rosalinda. Na mieste vraždy sa našlo takmer 20 nábojníc.

Prvá obeť Pokémonov: Tínedžer
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Emisoras Unidas, Twitter/Chiquimula Noticias)

Polícia potvrdila, že dvojica bola v čase napadnutia na love virtuálnych zvieratiek a pátra po posádke dodávky, ktorú videli odchádzať z miesta tragédie. Motív páchateľov zatiaľ nie je známy, ale špekuluje sa, že by mohlo ísť o nevydarenú lúpež, prípadne, že jeden z tínedžerov mal problém s útočníkmi, ktorí si ho našli cez telefón.

Podľa iných zdrojov sa však nešťastie odohralo úplne inak. Majiteľ súkromného pozemku, na ktorý vstúpili, ich zranil v domnení, že sa mu chcú vlámať do domu. Je však pravdepodobné, že táto verzia je mylná a došlo k zámene s iným prípadom.

Napriek tomu, že je hra Pokémon Go veľmi populárna, stihla už spôsobiť niekoľko nepríjemností po celom svete. Záchranári museli byť privolaní na pomoc skupine 20 tínedžerov, ktorí sa v utorok v skorých ranných hodinách dostali pri veslovaní do stredu jazera New Brighton v Merseyside. Vodiča v Stourbridge pre zmenu pokutovali za hranie za volantom.

Prvá obeť Pokémonov: Tínedžer
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Emisoras Unidas, Twitter/Chiquimula Noticias)

A hráčov v Bosne varovali, aby sa v nepozornosti nedostali na mínové polia, ktoré tu zostali z občianskej vojny spred 25 rokov. Informoval portál thesun.co.uk.

Viac o téme: SmrťPokémon GoJerson Lopez de Leon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu