Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

FOTO Víkendové tragédie na cestách: Zahynul vodič (†21), motorkár (†34) a spolujazdec (†21)

 Tragédia v Zlatých Moravciach Zobraziť galériu (6)
Tragédia v Zlatých Moravciach (Zdroj: Foto: polícia)

BRATISLAVA - Cez víkend kosila na cestách smrť. O život prišli pri dopravných nehodách až traja mladí ľudia. Zahynul vodič Ľubomír (†21), motorkár Peter (†34) a spolujazdec Lukáš (†21).

Tragédia v Zlatých Moravciach 

Partia piatich kamarátov sadla v nedeľu skoro ráno do auta. Medzi obcami Slažany a Neverice v okrese Zlaté Moravce sa stalo nešťastie. Za volantom Volswagenu Golf sedel 21-ročný Ľubomír z Viesky nad Žitovou, majiteľom auta je jeho brat Andrej (20). Na pravom prednom sedadle sedela Júlia (15) z Kostoľan pod Tríbečom, na ľavom zadnom sedadle Samuel (17) z Beladíc a spolujazdcom na pravom zadnom sedadle bol Vojtech (19) z Beladíc - Veľkých Chrašťan. Na zadnom strednom sedadle bol Pavel (19) z Jelenca.   

FOTO Víkendové tragédie na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Podľa svedkov išiel rýchlo, niekoľko minút pred tragédiou obiehal iné autá. Osudným sa stal prejazd v zákrute. "Vodič Ľuboš pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla, povahe a stavu vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať, následkom čoho vozidlo v mierne ľavotočivej zákrute vyšlo v pravo mimo cestu, následne dostalo šmyk, prešlo v pravo mimo cestu, kde narazilo do valu hliny role následkom čoho sa niekoľko krát prevrátilo cez strechu, až ostalo stáť na pravej strane cesty otočené prednou časťou vozidla naprieč cestu," opísala hovorkyňa nitrianskych policajtov Renáta Čuháková.  

FOTO Víkendové tragédie na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Počas hroznej situácie Ľubo z auta vyletel, nebol pripútaný bezpečnostným pásom. Ostatní štyria vyšli po vlastých. Na mieste zasahovali bezprostredne po ohlásení privolaní záchranári. "21-ročný muž, žiaľ, utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. 18-ročný muž utrpel úraz hlavy, previezli sme ho do nemocnice v Nitre. 17-ročný mladík utrpel poranenie hornej končatiny a 15-ročná dievčina poranenie hornej a dolnej končatiny. Oboch sme previezli do nemocnice v Zlatých Moravciach," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel. Pavel, ktorý sedel na zadnom sedadle uprostred, vyviazol bez zranení. 

Nariadená bola súdna pitva, ktorá určí, či vodič pred jazdou pil alkohol alebo nie. Poverený policajt začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.   

FOTO Víkendové tragédie na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Tragédia v obci Krásnohorské Podhradie

Tragicky sa skončila zrážka motorkára Petra (†34) s dodávkou v sobotu popoludní v obci Krásnohorské Podhradie v okrese Rožňava. Nešťastie sa stalo na križovatke ulíc Hradná a Rožňavská okolo 14.30 hodiny.

FOTO Víkendové tragédie na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Podľa polície 59-ročný šofér Fordu Tranzit pri odbočovaní v križovatke vošiel do jazdnej dráhy motocyklu Honda, ktorý prichádzal po hlavnej ceste. "Muža sme na mieste oživovali. Utrpel viaceré vážne poranenie, tzv. polytraumu. Previezli sme ho do rožňavskej nemocnice," uviedol Chmel. V nemocnici, žiaľ, zraneniam podľahol. "K zraneniam iných osôb nedošlo. Požitie alkoholických nápojov u vodiča motorového vozidla nebolo zistené," informovala hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová. 

FOTO Víkendové tragédie na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície začal  trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Bližšie okolnosti, ako aj presná príčina nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy. 


Prečítajte si aj:

Tragédia na ceste pri Tvrdošíne: Nešťastný piatok 13-teho sa stal Martinovi (†32) osudný


Tragédia pri Lučenci

Smrteľná nehoda sa stala aj v sobotu skoro ráno krátko po pol piatej na ceste medzi obcami Divín a Ružiná v okrese Lučenec. 

Peter (20) riadil Škodu Felicia, v aute nebol sám. Nezvládol riadenie, vošiel do protismeru a skončil v priekope. Na mieste zasahovali záchranári, žiaľ, spolujazdcovi Lukášovi († 21) už nedokázali pomôcť. "19-ročný muž utrpel poranenie hornej končatiny, previezli sme ho do nemocnice v Lučenci," opísal Chmel. Podľa všetkého sa pod tragickú nehodu podpísal alkohol.  

 


 

Viac o téme: NehodaTragédiaVíkend
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu