Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Známy dobrodruh pátra po tajomnom osude malajzijskeho Boeingu: Objavil dôležité stopy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA, Profimedia, Linfo.re)

ANTANANARIVO - Americký dobrodruh Blaine Gibson, ktorý už vyše roka pátra po nezvestnom lete malajzijských aerolínií MH370, oznámil austrálskemu úradu pre bezpečnosť dopravy, že na pláži v Madagaskare objavil ďalšie úlomky, ktoré by mohli pochádzať zo strateného lietadla.

Informovali o tom dnes austrálski predstavitelia s tým, že vyšetrovatelia musia nález preskúmať, kým sa k nemu vyjadria.Gibson, ktorý už predtým našiel úlomky z nezvestného Boeingu 777 v Mozambiku, uviedol, že nové trosky vyplavilo more na východné pobrežie Madagaskaru. Vyšetrovateľom poslal snímky toho, čo našiel. Jeden úlomok podľa BBC pripomína časť sedadla v lietadle. 

Let MH370 s 239 ľuďmi na palube sa stratil v marci 2014 počas cesty z malajzijského Kuala Lumpuru do čínskeho Pekingu. Ďalší úlomok, ktorý by mohol pochádzať z letu MH370, bol objavený separátne na ostrove Kangaroo pri južnom pobreží centrálnej časti Austrálie. O náleze informovali vo štvrtok austrálski predstavitelia. Na videu vidno, že na nájdenom úlomku je nápis "No step", ktorý bol aj na Gibsonovom februárovom náleze z Mozambiku. 

Počas uplynulého roka sa na pobreží Indického oceánu objavilo niekoľko kusov úlomkov z nezvestného letu. Snahy nájsť hlavnú časť trupu lietadla, ktorá leží niekde na morskom dne, však boli napriek rozsiahlemu pátraniu pri západnom pobreží Austrálie neúspešné. Prehľadávanie vytýčenej oblasti oceánu s rozlohou 120.000 štvorcových kilometrov by pátracie tímy mali skončiť do augusta a jeho rozšírenie mimo túto oblasť sa podľa agentúry AP neplánuje. 

Viac o téme: MH370
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu