Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pri hrozivých turbulenciách sa zranili desiatky pasažierov: FOTO po horore, paluba ako smetisko

Po turbulenciách zostal poriadny neporiadok
Po turbulenciách zostal poriadny neporiadok (Zdroj: Twitter/i-man, @lazyaviator)

LONDÝN - Cestujúci, rovnako aj niektorí členovia posádky, utrpeli v nedeľu ľahšie zranenia pri lete spoločnosti Malaysia Airlines z Londýna do Kuala Lumpur, kedy stroj zasiahli nad Bengálskym zálivom silné turbulencie. Fotografie, ktoré sa objavili na internete, ukazujú dôsledky prudkých otrasov, akými sú porozhadzované veci, odpadky či prevrátené vozíky s jedlom.

Dráma vo vzduchu: VIDEO Moment, keď sa cestujúci počas strašidelného letu zmierovali so smrťou!

Podľa malajzijského denníka The Star sa v Airbuse A380 ľahko zranilo 34 pasažierov a šesť členov posádky. Turbulencie síce boli krátke, ale natoľko neočakávané, že na ne zamestnanci nedokázali pripraviť ani seba, nieto ešte pasažierov. Výsledkom bol okrem poranení aj obrovský neporiadok.

Zábery zverejnené na sociálnych sieťach ukazujú uličky v lietadle zasypané odpadkami, vankúšmi a inými nečistotami. Nechýbali ani polámané lakťové opierky a jeden z pasažierov sa vyjadril, že jeho otec sa práve v týchto chvíľach nachádzal na toalete, kde si udrel hlavu o strop. Štátna tlačová agentúra Bernama ukázala fotografiu ženy, ktorú niesli na nosidlách a mala na sebe krčný golier.

"Malaysia Airlines pomáhali 378 ľuďom na palube MH1. Úprimne sa ospravedlňujeme za prípadné nepríjemnosti spôsobené touto udalosťou vyvolanou počasím, ktorá bola úplne mimo našu kontrolu," uviedla firma v nedeľnom vyhlásení.

Národný dopravca, ktorý sa stále snaží striasť stigmy dvoch katastrof MH370 a MH17, sa kvôli nim dokonca dostal na pokraj bankrotu, informoval britský The Guardian.

Viac o téme: TurbulencieMalaysia Airlines
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu