Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Otrasný prípad sexuálneho zneužívania detí: Prepustenie a strach obetí zo stretnutia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

JERUZALEM - O prepustení z domáceho väzenia rozhodol dnes izraelský súd v prípade Austrálčanky Malky Leiferovej, ktorá je vo svojej krajine hľadaná pre podozrenia z niekoľkonásobného sexuálneho zneužívania detí.

Bývalá riaditeľka židovskej ultraortodoxnej dievčenskej školy v Melbourne Malka Leiferová je podľa dnešného verdiktu súdu mentálne nespôsobilá na to, aby sa mohla postaviť pred súd. Podozrivá namiesto toho podstúpi psychiatrickú liečbu. Leiferová, ktorá prevádzkovala zmienenú dievčenskú školu v Melbourne, ušla do Izraela v roku 2008. Austrálska prokuratúra ju obvinila zo zneužívania a požiadala o jej vydanie.

Izraelská polícia ju zatkla v roku 2014 na základe žiadosti zo strany austrálskych úradov. Zástupca austrálskeho veľvyslanca v Izraeli James McGarry uviedol, že jeho krajina má i naďalej "vážny záujem" o vydanie Leiferovej. Obhajkyňa práv detí Shana Aaronsonová označila citované rozhodnutie súdu za šokujúce. Mnohé z obetí dnes žijú v Izraeli a obávajú sa toho, že by mohli na ulici stretnúť ženu, ktorá ich v minulosti zneužívala.

Viac o téme: Sexuálne zneužívanieIzrael
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu