Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Páchatelia, ktorí surovo bili dievča (16) v Prahe: Prvé slová na polícii, útočili kvôli drogám

brutálna bitka dievčiny pred policajným prezídiom v Prahe
brutálna bitka dievčiny pred policajným prezídiom v Prahe (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

PRAHA - Uplynulý týždeň otriaslo médiami video, ktoré zverejnili pražskí policajti. Vidno na ňom, ako neznámi útočníci surovo napadli dievčinu (16). Partia sa rozutekala, doráňané dievča nechala na mieste bez pomoci. Polícia vyhlásila pátranie, agresori sa mužom zákona sami prihlásili, trest ich neminie.

Česká polícia intenzívne pátrala po skupine mladých ľudí, dvaja z partie boli podozriví z trestného činu lúpež. "Už v piatok dopoludnia sa prišiel na policajnú stanicu prihlásiť prvý z tejto skupiny. Vo veľkej väčšine išlo o osoby, ktoré sú momentálne vnímané kriminalistami ako svedkovia. Avšak jeden z nich, dvadsaťročný mladík, si za účasť na tomto incidente vypočul od vyšetrovateľa obvinenie z trestného činu lúpeže," informoval hovorca pražských policajtov Tomáš Hulan. 

Hlavný agresor

Hlavný aktér celej šarvátky, ktorého na zverejnenom videu vidno v čiernom tričku a džínsových kraťasoch, sa na políciu dostavil o deň neskôr, v sobotu. "Ide o dvadsaťjedenročného mladíka, ktorého vyšetrovateľ obvinil taktiež z trestného činu lúpež. S ohľadom na závažnosť jeho počínania pri incidente a predovšetkým jeho agresivitu voči poškodenej, umiestnil vyšetrovateľ obvineného do policajnej cely a podal podnet k návrhu na uvalenie väzby," doplnil hovorca českých policajotv. Sudca návrh akceptoval, a tak je mladík stíhaný väzobne.


Prečítajte si aj:

VIDEO brutálna bitka v Prahe: Pod oknami polície mladíci napadli, okradli a skopali dievčinu


Peniaze a drogy

Ako doplnila česká polícia, hlavným dôvodom napadnutia dievčiny mali byť peniaze a drogy. Dievčina prišla spoločne so sedemčlennou partiou pred budovu českého policajného prezídia, kde posedávali a postávali. Po niekoľkých minútach sa strhol brutálny incident, ktorý zachytili kamery. Páchateľom teraz hrozí až desaťročné väzenie. Prípadom sa kriminalisti intenzívne zaoberajú. Posledné slovo bude mať až príslušný súd.

Pozrite si zábery z miesta, ktoré zachytávajú desivý incident.

Upozornenie. Zábery nie sú vhodné pre osoby mladšie ako 18 rokov a pre citlivé povahy.  

Bitka v Prahe 2

Viac o téme: BitkaMladíciPraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu