Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Legenda prehrala svoju najväčšiu bitku: Kráľ boxu Muhammad Ali je mŕtvy!

Muhammad Ali Zobraziť galériu (5)
Muhammad Ali (Zdroj: SITA)

PHOENIX - Vo veku 74 rokov zomrel v noci na sobotu v americkom Phoenixe legendárny americký boxer Muhammad Ali. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na pozostalých.

Muhammada Aliho hospitalizovali začiatkom tohto týždňa v nemocnici vo Phoenixe pre problémy s dýchaním. Muhammad Ali, vlastným menom Cassius Marcellus Clay, bol viacnásobným šampiónom v ťažkej váhe a olympijským víťazom. S boxom skončil v roku 1981. O rok neskôr sa uňho prejavili symptómy Parkinsonovej choroby.

Muhammad Ali
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Pohreb sa bude konať na budúci týždeň v stredu v Aliho rodnom meste Louisville v štáte Kentucky. Mesto plánuje ešte dnes zorganizovať spomienkovú bohoslužbu. 

Muhammad Ali
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

"Je to smutný deň... Miloval som Muhammada Aliho, bol to môj priateľ. Ali nikdy nezomrie... Tak ako Martin Luther King aj jeho duch bude žiť ďalej, symbolizoval svet," povedal Don King, ktorý promoval niektoré z najväčších Aliho zápasov.

Muhammad Ali
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

"Bol to najväčší bojovník všetkých čias, ale jeho boxerská kariéra je druhoradá v porovnaní s jeho prínosom svetu," konštatoval promotér Bob Arum. "Bol najväčšou transformačnou postavou svojho času. Pre zmenu rasových vzťahov a názorov ľudí urobil dokonca viac než Martin Luther King," dodal Arum.

Viac o téme: Muhammad Ali
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu