Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Festival bol v plnom prúde, potom to prišlo: Zásah bleskom, strach o život, 51 zranených!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Rockový festival Rock am Ring v nemeckom Mendigu, ktorého piatkový prvý deň výrazne poznačil úder blesku, dnes popoludní prerušili. Stalo sa tak po krízovom rokovaní organizátorov s ministrom vnútra spolkovej krajiny Porýnie-Falcko Rogerom Lewentzom.

Počet zranených po piatkovom zásahu prírodného živla do priebehu obľúbeného podujatia sa v priebehu dnešného dňa zvýšil už na 82. Lewentz v tejto säúvislosti zdôraznil, že sa musí urobiť maximum pre to, aby sa zabránilo zraneniu dalších festivalových návštevníkov.

Festival sa od piatku koná v meste Mendig v spolkovej krajine Porýnie-Falcko. Po údere blesku bol prerušený na zhruba 90 minút, kým sa záchranári zaoberali zranenými ľuďmi. Na festival, ktorý potrvá do nedele, prišlo približne 90.000 ľudí. Pri vlaňajšom údere blesku na tomto podujatí utrpelo zranenia 33 ľudí.

Nemecká meteorologická služba varovala, že túto oblasť môžu cez víkend zasiahnuť búrky s výdatným dažďom a krupobitím. Uplynulú sobotu bolo v Porýní-Falcku zranených spolu 35 ľudí, z toho 30 detí, keď blesk udrel na futbalové ihrisko, kde sa práve končil zápas žiackych družstiev. Stav troch dospelých, medzi ktorými bol aj rozhodca zápasu, bol vážny. Deti boli zranené ľahšie.

Počet zranených sa zvýšil na 51

Na 51 sa zvýšil počet zranených po tom, čo blesk zasiahol v piatok účastníkov obľúbeného rockového festivalu Rock am Ring v Mendigu v nemeckej spolkovej krajine Porýnie-Falcko. Ako vyplýva z aktualizovanej bilancie, ktorú s odvolaním sa na policajné zdroje priniesla dnes tlačová agentúra DPA, 15 ľudí utrpelo ťažké zranenia, dvoch z nich úspešne reanimovali.

Viac o téme: BleskNemeckoRock am RingMendig
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu