Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ponuku na sobáš odmietla: To, čo nasledovalo potom bol horor

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ISLAMABAD - Pakistanské úrady zatkli troch mužov, ktorí mučili a zabili ženu upálením za to, že odmietla ponuku na sobáš. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné oznámenie polície.

Márijá Sadakátová, vo veku krátko po dvadsiatke, sa stala terčom útoku v dedine na severe Pakistanu v pondelok 30. mája, keď ju napadol jej bývalý zamestnávateľ. Mladá žena podľahla v stredu 1. júna v nemocnici v Islamabade závažným popáleninám. "Zatkli sme troch mužov, ktorí zaútočili a zapálili ju," uviedol pre DPA policajný predstaviteľ Churrám Alí.

Medzi zatknutými mužmi sa nachádza aj riaditeľ súkromnej školy, ktorý ju chcel vydať za svojho syna. Odmietla ho a nasledoval útok na jej osobu za pomoci dvoch komplicov. Na ženy v konzervatívnom Pakistane útočia z rôznych dôvodov, vrátane toho, keď odmietnu ponuku na sobáš alebo sa vydajú proti vôli svojej rodiny. V apríli v okrese Abbottabad nadrogovali a zabili tínedžerku a jej telo spálili za to, že údajne pomáhala kamarátke ujsť s mužom a vydať sa zaňho. 

Viac o téme: MučeniePakistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu