Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Cameron nechce na nič čakať: Vyšle vojnovú loď k Lýbii hneď ako to bude možné

David Cameron
David Cameron (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Britský premiér David Cameron vyšle ďalšiu vojnovú loď k pobrežiu Líbye, kde bude pomáhať v boji proti pašovaniu ľudí a zbraní. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

Cameron uviedol na summite lídrov siedmich veľkých priemyselne rozvinutých krajín zo skupiny G7 v Japonsku, že Británia je pripravená tvrdo zasahovať proti pašovaniu. Na takto zameranej operácii sa už zúčastňujú štyri plavidlá Spojeného kráľovstva. Cameron dnes na Twitteri napísal: "Keď budú k dispozícii všetky príslušné povolenia, vyšlem vojnovú loď námorných síl na juh centrálnej oblasti Stredozemného mora, aby tam zasahovala proti pašovaniu."

Nová vláda Líbye, ktorú pomohla dohodnúť OSN, požiadala EÚ o pomoc pri výcviku líbyjskej pobrežnej stráže. A existuje predpoklad, že čoskoro požiada aj o to, aby v líbyjských teritoriálnych vodách operovali i medzinárodné lode. Niektorí pašeráci posielajú migrantov na more v člnoch s takým množstvom paliva, ktoré stačí iba na odplávanie od líbyjského pobrežia. More ich potom unáša dovtedy, kým ich nespozorujú lode EÚ.

Viac o téme: Vojnová loďDavid CameronPobrežie Lýbie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu